ATO'dan Ankara Lojistik Üssü'ne Ziyaret

ATO Başkanı Baran: 'Ankara Lojistik Üssü örnek bir proje. Ankara bu modern tesiste sağlayacağı lojistik hizmetleriyle Türkiye'yi dünyaya taşır'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Lojistik Üssü'nün örnek bir proje olduğunu belirterek, "Ankara bu modern tesiste sağlayacağı lojistik hizmetleriyle Türkiye'yi dünyaya taşır." ifadesini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz ve yönetim kurulu üyelerinin daveti üzerine, üssü ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını bildirdi.

Türkiye'nin Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasya ve Doğu Akdeniz'deki ekonomik ve demografik merkezleri birbirlerine bağlayan bir köprü konumunda olduğuna işaret eden Baran, Ankara'nın ise bu köprünün orta noktasında bulunduğuna dikkati çekti.

Lojistik sektörünün, dış ticarette kilit rol oynadığının altını çizen Baran, şunları kaydetti:

"Türkiye, 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için coğrafi avantajını lojistik sektör açısından da iyi değerlendirmeli. Ankara, Türkiye'nin ortasında ve lojistik için modern ve tam donanımlı bir tesise sahip. Şehrimizin coğrafya itibarıyla etrafında ulaşabileceği insan sayısı 2 milyarı, bu ülkelerin toplam gayrisafi milli hasılası ise 23 trilyon doları buluyor. Türkiye'nin özellikle de Ankara'nın coğrafi avantajının üzerine Ankara Lojistik Üssü'nün sağlayacağı fiziksel altyapı avantajı kullanılarak büyük başarılara imza atılabilir. Ankara bu modern tesiste sağlayacağı lojistik hizmetleriyle Türkiye'yi dünyaya taşır."

Açıklamada, Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Gündüz'ün de üsle ilgili geniş kapsamlı bilgi sunduğu belirtildi.
Kaynak: AA