Yeşilay'dan Ödül Heykelciği Yarışması

Kurumun bağımlılıktan uzak, sağlıklı yaşamı misyon edinen kişi ve kurumları ödüllendirdiği 'Zümrüdüanka Ödülleri' için ödül heykelciği yarışması başlatıldı.

Yeşilay, bağımlılıklardan uzak, sağlıklı yaşamı misyon edinen, söz ve eylemleriyle bu mücadeleye destek veren kişi ve kurumları ödüllendirdiği "Zümrüdüanka Ödülleri" için ödül heykelciliği yarışması başlattı.

Yeşilay'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışma sanat ve tasarım fakültesi öğrencilerine ve mezunlarına açık olacak.

Ana temanın "Efsanevi Kuş Zümrüdü Anka" olan yarışmada birinci 15 bin lira, başarılı bulunan üç eserin sahibi de beşer bin lira ile ödüllendirilecek.

Yarışmaya katılacaklar tasarladıkları ödül heykelciğini 1/1 ölçeğinde alçı ve benzeri dayanıklı malzemeden, orijinal modeliyle Yeşilay Genel Merkezi'ne teslim edecek.

Jüri üyeleri arasında Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Prof. Dr. Prof. Nilüfer Ergin Doğruer, Prof. Dr. Nevzat Atalay, Prof. Dr. Refa Emralı, Prof. Dr. Rahmi Atalay, oyuncu ve seramik sanatçısı Ayşe Tolga'nın bulunduğu yarışmaya, son başvuru tarihi olarak 22 Aralık belirlendi.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye "www.yesilay.org.tr" internet adresinden ulaşılabilir.
Kaynak: AA