İstanbul Büyükşehir'den Prof. Dr. İbrahim Öztek'e Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kurum ve STK şöneticileri, Prof. Dr. İbrahim Öztek’i Dünya Uluslararası Aba Güreşi ve Ananevi Sporlar Federasyonu Eş Başkanı sıfatı ile ziyaret ettiler.

İstanbul Büyükşehir'den Prof. Dr. İbrahim Öztek'e Ziyaret
Özgür Kılıç, Mustafa Bozkurt ve Hüseyin Durna’dan oluşan heyet, Dünya Uluslararası Aba güreşinin Türkiye ve dünyadaki gelişimi, 50 kadar üye ülkelerin faaliyetleri, hakem ve antrenör seminerleri ile Romanya ve Almanya’da yapılan turnuvalar ile Hatay’da 8.’sinin yapıldığı Dünya kupası konuları hakkında geniş bilgiler edindiler. Ziyarete gelen heyet, Prof. Dr. İbrahim Öztek’in ayrıca Türkiye Olimpian Derneği Başkanı, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele eden Sporcular Federasyonu Onursal Başkanı, Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı, Uluslararası Sigara Alkol ve Uyuşturucu ile mücadelede Kültür ve Spor Birliği Başkanı, Judo Kuraş Derneği Onursal Başkanlığı, Türkiye Azerbaycan Dev Kardeşlik ve Candaşlık Proje Birliği Başkanlığı ile Stratejik araştırmalar konulu çalışma ve etki alanlarını öğrendikçe hayretlerini gizleyemediler. Öztek, bu değişik alanlarda yurt içi ve yurt dışı çalışmaları hakkında geniş bilgiler verdi. Özellikle okullarda öğrencilerle yaptıkları toplantı ve konferanslarda öğrencileri sigara, alkol ve uyuşturucunun zararları konuları sıkıca uyardıklarını, bunlarla mücadelede en güçlü kalkanın spor olduğunu öğütlediklerini belirtti.

Ziyaretçilerine özel bayrak, editörlüğünü yaptığı Kırkpınar dergisinin bazı sayıları ile yazmış olduğu bir kısım kitaplarını armağan ederken, misafirleri de kendisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin armağanlarını sundular.
Kaynak: İHA