Engelli Çocukların Yaptığı 3 Bin Resim Sergileniyor

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi ve Doğapark iş birliğiyle düzenlenen 'Serbest Konulu Resim Yarışması'na katılan yaklaşık 3 bin resmin yer aldığı sergi, 18 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi ve Doğapark iş birliğiyle engelli çocuklar için organize edilen "Serbest Konulu Resim Yarışması"na katılan resimler sergilenmeye başladı.

Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi Üst Yöneticisi Hakan Körpi, 6 yıldır devam eden sergiye Türkiye'nin bütün şehirlerinden engelli çocukların resim gönderdiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye'nin 81 ilindeki engelli okullarıyla ortak çalışma yaptıklarını dile getiren Körpi, "81 ilimizden bize bu sene 3 bin resim geldi ve bu resimlerin tamamını birinci ilan ediyoruz. Çocuk resim yarışmalarında biz zaten birinciliğe karşı olan bir mantıkta yapıyoruz ve bu çocuklarımızın tamamına birincilik belgesi yolluyoruz." dedi.

Körpi, Türkiye'nin illeri arasında kurayla seçilerek belirlenen okulun birinde bir haftalık kamp düzenlediklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Engelli öğrencilerimizi kampa davet ediyoruz. Bunların ailelerinden ayrı kalarak kendilerine olan öz güvenlerini ve kendi başına yaşama tutunmalarını sağlamaya çalışıyoruz bu kampta ve yüzde yüz başarıyoruz. Her sene bu kampımıza daha çoğaltarak öğrenci davet etmeye çalışıyoruz çünkü çok güzel geri dönüşlerini gördük. Bunları yapmaktaki amacımız ise Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi olarak ne bizde ne de ailelerimizde hiçbir engelli yok fakat hepimiz her an bir engelli olabiliriz bilincini taşıyoruz. Biz, insanların 'ateş düştüğü yeri yakar' mantığından çıkıp, ille canı yanmadan çocuklara kucak açmasın, çocuklarımızı sevmesini ve yarın yaşanabilir bir dünyayı çocuklarımıza bırakmak için mücadele veriyoruz."

Serginin çıkışında ise geçen sene sergilenen eserlerin sanatseverlere hediye edildiğini vurgulayan Körpi, "Bu resimlerin üzerinde çocukların adresleri var, sergiye gelenlerden bu çocuklarımıza mektup yollamalarını rica ediyoruz ve Türk Eğitim Vakfı'na da bir bağış yapıyorsunuz böylece de engelli çocuklarımıza bir burs imkanı sağlanıyor. Böyle güzel bir dairesel döngü sağlıyoruz." diye konuştu.

- 3 bin eser sergileniyor

Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şahin ise bütün çocukların çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımız elbette daha kıymetli bizim için. Biz, onların hayal dünyalarını ve yaratıcılıklarını geliştirmek adına bu çalışmaları yapıyoruz. Bu etkinlikler, geleceğimiz olan çocuklardaki gelişimi görmek ve bu gelişime küçük de olsa katkı sağlamak açısından çok önemli, heyecan ve mutluluk verici. Sergi aracılığıyla onlara dikkat çekme ve farkındalık yaratma çabasındayız. Bundan sonra da bu özel çocuklara desteğimiz artarak devam edecek. Herkesin, özellikle öğrenci ve öğretmenlerin bu özel sergiyi mutlaka görmeleri gerekiyor. Tüm sanatseverleri bekliyoruz."

Sergide, özel çocuklara ait yaklaşık 3 bin resim, heykel ve farklı sanatsal çalışmalar yer alıyor.

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların yaptığı çalışmalardan oluşan bir sergi 18 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA