Coşkun Açıklaması 'Yer Fıstığı Konusunda Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız'

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, yer fıstığı konusunda üreticiye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Coşkun Açıklaması 'Yer Fıstığı Konusunda Her Türlü Desteği Vermeye Hazırız'
Vali Coşkun, Osmaniye Fıstıkçılar Sitesini ziyaretinde, çalışanlarla bir süre sohbet etti, yer fıstığının seçilme, kurutulma ve depolanma aşamaları hakkında bilgi aldı.

Osmaniye Fıstıkçılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz, Vali Coşkun’a yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sitenin 2006 yılında faaliyete geçtiğini belirten Korkmaz, 30 bin metrekare kapalı alanı bulunan sitede 110 iş yerinin faaliyet gösterdiğini ve istihdamın yaklaşık 1200 civarı olduğunu söyledi.

Vali Coşkun, aldığı bilgilerin ardından yönetim kurulu üyeleri ve esnafla da bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Yer fıstığının Osmaniye’nin en önemli tarım ürünü olduğunu ifade eden Vali Coşkun, “İlimizin bu önemli ürünün katma değerini ve verimini nasıl artırabiliriz, ürünümüzü nasıl tanıtabiliriz gibi konular her zaman gündemimizde. Geçmiş yıllarda valiliğimiz öncülüğünde bazı çalışmalar yapılmış, yapılmaya da devam ediliyor. Sizlerin destek ve katkısı bu noktada çok önemli. Yani sizler sorunlarınızı, yapılması gerekenleri ortaya koymanın yanı sıra yapılan çalışmalara mutlaka destek ve katkı da sunmalısınız. Biz, yer fıstığı konusunda her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki elbirliği ile beraber hareket edelim” diye konuştu.

Kaynak: İHA