ASEV'den Çocuklara Tiyatro Eğitimi

Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV), bünyesinde açtığı ‘Çocuk Tiyatrosu’ kursları ile çocukların hem düşünme süreçlerini geliştiriyor, hem de geleceğin bireylerine tiyatronun zevkini aşılıyor.

ASEV'den Çocuklara Tiyatro Eğitimi
Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV), her eğitim döneminde olduğu gibi 2017-2018 eğitim dönemi tiyatro kurslarının startını verdi. Alanında uzman tiyatro eğitmenleri tarafından verilen kurslarla, çocukların tiyatroyu sevmeleri ve tiyatronun yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olmasının hedeflendiği bildirildi.

Çocuklar kurslarda tiyatronun temel özelliklerini öğrenerek bu alanda becerilerini geliştirirken, kurslara katılan ilk ve ortaokul çağındaki çocukların ifade güçleri ve beraberinde kendilerine olan güvenlerinin de arttığı bildirildi.

Küçük yaştan itibaren tiyatro eğitimi alan çocukların gelecekte bedenlerini ve dillerini daha iyi kullandıklarını belirten ASEV Çocuk Tiyatrosu Eğitmeni Evrim Yaşar Kargı, “Tiyatro eğitimi alan çocuklar sadece tiyatro değil aynı zamanda diğer benzeri sanatlara ait teknik bilgilerde edinebiliyor. Şuan için 200 çocuğa tiyatro eğitimi veriyoruz. İnanıyorum ki bu çocuklar da çok küçük yaşlarda tiyatro eğitimi aldıkları için günün birinde kendilerine güvenen, kendilerini ifade eden ve toplum içinde benimsenen insanlara dönüşeceklerdir. Bununla birlikte tiyatro hayat kalitesini arttırır. Tiyatroyu bu yaşlarda ne kadar çok sevdirirsek ne kadar çok kabullendirirsek sanata da o derece sahip çıkacaklardır” dedi.

Tiyatronun çocukların akademik hayatlarına da olumlu katkı sağladığını ifade eden Kargı, “Tiyatro çocukların akademik olarak derslerine de etki ediyor. Çocukların ezber yeteneğine katkı sağlıyor. Sayısal anlamda da çocukların beyinlerini rahatlatıp, rahatlamış bir şekilde derse girmelerini sağlıyor. Tiyatro bu anlamda çocuklar açısından çok önemli. Eğer çocukların sosyal etkinlikleri açısından ebeveynler bir etkinliğe katılmalarını düşünüyorlarsa tiyatronun doğru adres olduğunu düşünüyorum. Bu çocuklar bütün öz güvenlerini birçok etkinlikte tabi ki kazanır ama tiyatro çok başkadır. Çocuklarınızı lütfen etkinlik olarak veya eğitim almaları açısından tiyatroya, çocuk tiyatrolarına götürün” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA