Guatemala Uzman Doktor Heyetine Kolposkopi Eğitimi Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde, Guatemala’nın ikinci büyük şehri Quetzaltenango’daki tek devlet hastanesi olan San Juan De Dios Batı Bölge Hastanesinden 4 uzman doktora Ankara’da kolposkopi eğitimi düzenlendi.

Guatemala Uzman Doktor Heyetine Kolposkopi Eğitimi Verildi
TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Faaliyet coğrafyasında özellikle sağlık alanında mesleki eğitim projelerine desten veren TİKA tarafından Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Quetzaltenango’daki tek devlet hastanesi olan San Juan De Dios Batı Bölge Hastanesinden 4 uzman doktora Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kolposkopi alanında 1 hafta süreli eğitim verildi.

Eğitimde, Türkiye’nin kolposkopi alanında bilgi, tecrübe ve kapasitesi Guatemalalı uzman doktor heyeti ile paylaşıldı. Eğitim programı kapsamında ayrıca Türk Kolposkopi ve Servikal Patolojiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Kunter Yüce de Guatemala uzman doktor heyetine seminer verdi.

Program sonunda katılımcılar TİKA ve Sağlık Bakanlığına teşekkür ederek, Türkiye ve Guatemala arasında bilhassa sağlık alanındaki proje ve faaliyetlerin artarak devam etmesini arzu ettiklerini ifade etti.



Guatemala

Guatemala, Latin Amerika’nın en yoksul 10 ülkesinden biri ve nüfusunun yüzde 32’si günde 2 ABD dolarından az bir miktarla geçimini sürdürüyor. Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle devlet tarafından sunulan sağlık hizmetleri dünya standartlarının çok gerisinde kalıyor ve bu durum ülkede ihtiyacı karşılayacak doktor ve tıbbi ekipmanın olmamasından dolayı daha da kötü bir hal alıyor. TİKA ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen proje ile kadın anne sağlığının iyileştirilmesi konusunda maddi ve insani kaynakları kısıtlı Guatemala’ya destek olundu.
Kaynak: İHA