AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız Açıklaması

'Türkiye, üretimi ve istihdamı ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. İnşallah yıl sonunda hedefimiz olan yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlayacağız'

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Türkiye'nin, ekonomik alanda üretim ve istihdam ile yoluna emin adımlarla devam ettiğini belirterek, yıl sonu büyüme hedefi olan yüzde 5'in üzerine çıkılmasının beklendiğini bildirdi.

Altunyaldız, partisinin Konya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Göreve yeni başlayan Konya İl Başkanı Hasan Angı'ya hayırlı olsun temennisinde bulunan Altunyaldız, eski il başkanı Musa Arat ve ekibine de teşekkür etti.

Altunyaldız, Helal Akreditasyon Kurumu'nun kurulmasıyla ilgili yasanın TBMM Genel Kurulu'ndan geçtiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Helal Akreditasyon Kurumu, ülkemiz ve dünyadaki tüm Müslümanların önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Dünyada 1,8 milyar insan, Müslüman kimliğiyle yaşıyor. Bu nüfusun tükettiğinin helal kriterlerine uygun olması gerekiyor. Helal belgelendirmenin akreditasyonu konusunda 6 trilyon dolarlık bir hacim söz konusu. Dolayısıyla Helal Akreditasyon Kurumu, çok önemli."

- "Büyüme hedefi aşılacak"

Türkiye'nin, yılın ilk yarısında yaklaşık yüzde 5 büyüdüğüne dikkati çeken Altunyaldız, "Büyümenin merkezinde üretim, ihracat ve sürdürülebilirlik var. Türkiye, üretimi ve istihdamı ile yoluna emin adımlarla devam ediyor. İnşallah yıl sonunda hedefimiz olan yüzde 5'in üzerinde bir büyüme sağlayacağız." dedi.

Altunyaldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobili üretecek konsorsiyumu açıkladığına da değinerek, şunları söyledi:

"Gerçekten yıllardır hayalimiz olan bir markanın oluşumu için önemli bir adım atılmış oldu. Küresel otomotiv endüstrisi bir değişim içinde. Yani fosil yakıtlarla çalışan otomotiv endüstrisi artık terk ediliyor. Ağırlıklı olarak elektrikli motor veya güç transferleri gözde. İşte bu bağlamda bizler de elektrikli otomobilde varız diyebileceğimiz bir yerdeyiz. İnşallah yakın bir zamanda yerli marka otomobilimizi yakalamış olacağız. Nitelikli, örnek ve ileri bir konsorsiyum var. İnşallah 2021'de kendi yerli otomobilimizi yollarda görmeye başlayacağız ve küresel dünyaya da ihracatımızı yapacağız."
Kaynak: AA