Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) öğrencilere ayakkabı yardımında bulundu.

Çorlu TSO, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilere giyecek yardımı kapsamında gönderdiği 35 bin lira ile Çorlu, Ergene ve Marmaraereğlisi İlçe Milli Eğitim müdürlükleri tarafından ilköğretim okullarında belirlenen ihtiyaç sahibi 926 öğrenciye ayakkabı yardımı yapıldı.

Çorlu TSO Başkanı İbrahim Gönül, yaptığı açıklamada, oda olarak sosyal sorumluluk projelerinin devam ettiğini söyledi.

TOBB'un yaptığı giyecek yardımı kapsamında bu yıl öğrencilerin ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamak için karar aldıklarını ifade eden Gönül, "İlçe Milli Eğitim müdürlerimizin belirlediği okullarda toplam 926 öğrenciye ayakkabı yardımı yaptık. Amacımız yaklaşan kış öncesi öğrencilerimizin eksikliklerini bir nebze de olsa giderebilmektir. Oda olarak, öğrencilerimiz ve halkımız adına birliğimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." dedi.

- Ergene Belediyesi kasım ayı olağan meclis toplantısı

Ergene Belediye Meclisinin kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında yapıldı.

Ulaş Hizmet Binası Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 901 sayılı yazısına konu olan Velimeşe Mahallesi 3424 ve 3426 nolu parsellerin tamamı ile 4505 nolu parselin 23.595,77 metrekarelik alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine 10 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesine oy birliğiyle karar verilen toplantıda, Etüd Proje Müdürlüğünün görev ve çalışma esaslarını belirleyen yönetmelik oy birliğiyle kabul edildi.

Fen İşleri Müdürlüğünün görev ve çalışma yönetmeliğinin görev alanlarında değişiklik yapılması nedeniyle iptali hususunun ve yeni hazırlanan Fen İşleri ile Park Bahçeler müdürlüklerinin görev ve çalışma esaslarını belirleyen yönetmeliğin de kabul edildiği toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 1427 sayılı yazısına konu olan Bulgaristan’ın Kubrat Belediyesi ile kardeş şehir olma hususu oy birliğiyle kabul edildi.

- ÇBSK Basketbol Takımı İstanbul Gelişim Ligi’nde

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) basketbol altyapı takımları İstanbul Gelişim Ligi’ne katılma kararı aldı.

ÇBSK Kulüp Başkanı Hasan Eligül, yaptığı açıklamada, altyapıya yapılan yatırımlar ve elde ettiği başarılarla Çorlu’nun en önemli spor kulübü haline geldiklerini ifade ederek, basketbol altyapısı adına İstanbul'daki en önde gelen organizasyonlardan olan İstanbul Gelişim Ligi’ne katılma kararı aldıklarını söyledi.

Geleceğin basketbol yıldızları adına önemli bir adım attıklarını dile getiren Eligül, genç basketbolculara farklı bir deneyim kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA