MAKÜ, Balkan Üniversiteleriyle Protokol İmzaladı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ), Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek'teki bazı üniversitelerle iş birliği protokolü imzalandı.

MAKÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite yönetimi, Balkan ülkelerindeki üniversitelerle iş birliği amacıyla iki yıldır yürüttüğü çalışmaların ardından Arnavutluk, Makedonya ve Bosna Hersek'teki bazı üniversitelerin rektörleri MAKÜ'ni ziyaret etti.

MAKÜ Gelişim Merkezinde düzenlenen toplantıda, Balkan üniversiteleri arasında akademik iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, daha önce Sırbistan'ın Sancak, Arnavutluk ve Kosova bölgelerinde iş birliği çalışmalarını yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"Balkanlar ile MAKÜ arasında güçlü iş birliği geliştiriyoruz. Bugün Arnavutluk, Saray Bosna ve Makedonya'dan katılan 6 üniversiteyle ikili anlaşma imzalayıp akademisyen değişimi, ikili iş birliği ve ortak projeleri kapsayan çalışmalarımızın imzalarını attık. Aralık ayı içerisinde 2. Uluslararası Mehmet Akif sempozyumunu Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapacağız. O coğrafya bizim gönül coğrafyamız. Osmanlı'nın, Türk ve İslam dünyasının mirasının izlerini bulduğumuz ve kendimizi yeniden keşfettiğimiz coğrafyamızı, köklerimizi yeniden keşfetmemizin anlamlı bir sonucu olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Programda, Arnavutluk Luigj Gurakuqi Shkoder Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Bekteshi, Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahiz, Tiran Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mynyr Koni, Alexander Xhuvani Elbasan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Skender Topi, Tetova Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vullnet Ameti ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, birer sunum yaptı.

Toplantının sonunda üniversiteler arasında akademik iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Kaynak: AA