Mevlit Kandili'ne Doğru

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Kütahya Şubesi Başkanvekili Ülfet Balon, Hazreti Muhammed'in doğum yıl dönümüne ilişkin, "İlahi olanla olmayanı, insani olanla olmayanı ayıramayacak derecede durgunlaşan zihinler, kararan gönüller onunla aydınlanmış ve en güzel rehberini bulmuştur." dedi.

Balon, Mevlit Kandili dolayısıyla sendika binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, yüce Allah’ın Hz. Peygamberi, kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdiğini söyledi.

Hz. Peygamber'in, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanların ve Allah’ı çokça zikredenler için güzel bir örnek olduğunu dile getiren Balon, şunları kaydetti:

"İlahi olanla olmayanı, insani olanla olmayanı ayıramayacak derecede durgunlaşan zihinler, kararan gönüller onunla aydınlanmış ve en güzel rehberini bulmuştur. Sağduyuyu, birlik, beraberliği, kardeşliği, adaleti, eşitliği, yardımlaşmayı, insanlık yeniden gündemine almıştır. Huzur bulmak isteyenler neyi bildirdiyse almış, neyi yasakladıysa kaçınmıştır. Peygamber efendimizin doğumunu kutlarken aynı zamanda, onun getirmiş olduğu evrensel mesajını, yüce ahlakını, adalet ve doğruluğunu da hatırlamalıyız. O, bir melek olmadığı gibi, sıradan bir beşer de değildi. Yüce Mevla’dan vahyi alan, insanlara anlatıp öğretendi. Her türlü olumsuzluğun revaç bulduğu cahiliye toplumunu, kitap, hikmet ve ahlakıyla eğitmesini ve örnek duruma getirmesini zihin dünyamızda yeniden canlandırmalıyız. Modern hayatın getirmiş olduğu yalnızlıklardan kurtuluşun yolunu O’nda aramalıyız. Efendimize sevgimiz O’nu çok iyi anlamak, getirdiği mesajı benimsemek ve hayatımıza aktarmakla tezahür etmelidir.”

Balon, tüm İslam aleminin Mevlit Kandili'ni tebrik ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA