İki Köy Arasındaki Husumet Barışla Sonuçlandı

Bingöl'de iki köy halkı arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Merkeze bağlı Ağaçeli ve Gökçeli köyünde yaşayan vatandaşlar arasında bir ay önce arazi anlaşmazlığı sonucu çıkan kavga husumete dönüştü.

Köylüler arasındaki husumet, bölgenin ileri gelenlerinin devreye girmesi sonucu sona erdirildi.

İnönü Mahallesi Maden Sokağındaki bir kahvehanede bir araya getirilen köylüler birbirlerine sarılarak barıştı.

Barış töreninde konuşan kanaat önderlerinden Atik Korkutata, her iki köyün muhtar ve ileri gelenlerinin talebi üzerine yaptıkları görüşmeler neticesinde sağlanan barışın taraflara duyurulması için toplandıklarını söyledi.

Korkutata, bu sayede kardeşler arasındaki husumetin sona erdiğini, aklın hakem olduğu, beraber yaşama biçimi olan sulhun ve sükunun hayat bulduğunu dile getirerek iki köy arasında sadakatin daim olması için bir arada bulunduklarını belirtti.

"Barış aynı zamanda bir ibadettir. Zira topluca yaşama şeklinde düğünlerimiz, taziyelerimiz, kahvehanelerimiz ve kültürümüz aynı olup, kadere iman eden bir ümmetiz." diyen Korkutata iki köy arasında sağlanan barışın yaşatılması için her iki tarafa da büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Korkutata, "Asırlardır ecdadımız yan yana, iç içe, kimi zaman bir sofrada kimi zaman da bir davette, gamda ve kederde, tasada bir olmuş, yaşamayı kendine şiar edinmiş, aralarında hiçbir tatsızlık vuku bulmamıştır. Biz de onların torunları olarak barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamayı sürdürmeliyiz." diye konuştu.

Törene, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Feyzi Kızıl, Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Kırkız ile Çavuşlar, Kuşburnu, Ağaçeli ve Gökçeli köylerinin muhtarları ile köylüler katıldı.

Kaynak: AA