Cebeci Yerleşkesinde NATO Protestosu

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, NATO tatbikatındaki 'Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı' skandalını protesto ederek Türkiye'nin NATO'dan çıkması gerektiğini savundu.

Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı skandalını" protesto ederek Türkiye'nin NATO'dan çıkması gerektiğini savundu.

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalı, Türkiye Gençlik Birliği üyelerince protesto edildi.

Ankara Üniversitesi'nin Cebeci yerleşkesi önünde gerçekleştirilen protestoya katılanlar NATO aleyhine slogan atarak "NATO'ya hayır, tam bağımsız Türkiye" yazılı pankart açtı.

Grup adına okunan basın açıklamasında, 16 Kasım'da Norveç'te düzenlenen NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına konularak düşman olarak belirlendiği hatırlatıldı. Bu olayın Türkiye'ye yönelik bir düşmanlığın ifadesi olduğu ve ilk kez gerçekleşmediği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin üye olduğu 1952 yılından itibaren NATO ve ABD'nin hedefinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Türk ordusunun FETÖ'yü yendiği, terör örgütü PKK'yı ezdiği, "kukla" Kürdistan'ın kurulmasını engellediği aktarılarak Türkiye'nin NATO üyeliğinde çıkması gerektiği savunuldu.

Protesto, NATO bayrağının eyleme katılanlar tarafından yakılmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA