Kumluca'da Cami Müştemilatları Ve İki Daire TDK'ya Devredilecek

Kumluca'da şehir merkezinde bulunan Eski Cami ve Yeni Cami'nin çevresinde bulunan halkın ortak kullanımındaki müştemilatları ile iki ayrı dairenin Kumluca Hayır Vakfı tarafından Türkiye Diyanet Vakfına devredilmesi kararlaştırıldı.

Kumluca Belediyesi başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Müftüsü Hacı Kahraman, Belediye Meclis Üyesi Yusuf Göven, Kumluca Hayır Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri İsmail Değirmenci, Muharrem Tosun, Ali Acarer ve Yusuf Duran katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, ilçe merkezinde bulunan iki cami ve bahçelerindeki Kur'an kursu, toplantı salonu ve yine Kumluca Hayır Vakfı'na ait olan iki ayrı daire bulunduğunu ve bunların kullanımlarıyla ilgili zaman zaman hukuki sıkıntılar yaşanabildiğini söyledi.

Çetinkaya, "İki camimiz, Türkiye Diyanet Vakfı kurulmadan önce yapıldığı için camilerimizin giderleri bu vakıf aracılığıyla karşılanıyordu. Artık ülkemizde Türkiye Diyanet Vakfı gibi devlet garantisi altında bir kurum var. Bu yüzden camilerimizin ve müştemilatlarının bir an önce Türkiye Diyanet Vakfına devir edilmesinde fayda görüyorum. Bu alanlar halkımızın ortak kullanım alanlarıdır." diye konuştu.

Toplantıda yapılan değerlendirme sonucu, vakıf yönetim kurulu toplanarak öncelikle bahse konu alanların devri için karar alacağı, daha sonrasında devir işlemlerinin gerçekleşeceği öğrenildi.

Kaynak: AA