13. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım Ve Hayvancılık Fuarı

Isparta Ticaret Borsası, Isparta Valiliği, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü iş birliğinde, "13. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı" açıldı.

Gökkube Kongre ve Fuar Mekrezi'nde düzenlenen ve 85 firmanın katıldığı fuarda, tarım ve hayvancılık sektörünün yanı sıra yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar da bulunuyor.

Fuarın açılış töreninde konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, son yıllarda Isparta'nın potansiyelini harekete geçirmek için birçok çalışmanın yapıldığını, bu çerçevede fuarın da çok önemli olduğunu söyledi.

Isparta'nın tarım ve hayvancılık potansiyelin çok üst seviyede olduğunu dile getiren Günaydın, amaçlarının bu potansiyeli daha ileri noktaya taşıyarak hem ilin hem de ülkenin ekonomisine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Daha fazla istihdam sağlamak için de çalışmaların yapıldığını vurgulayan Günaydın, şöyle devam etti:

"Yerimizde durmayacağız, hedeflerimizi büyüteceğiz. Çünkü Isparta olarak bu potansiyelin var olduğuna hepimiz inanıyoruz. Bu inancımızın gereği olarak da var olan potansiyelin ilimiz ve ülkemiz adına çok daha iyi kullanacağız.

Tarımsal gelirlerine baktığımız zaman bugün elma, kiraz, lavanta, gül üretiminde Türkiye birincisiyiz. Isparta ekonomisine elmadan dolayı yılda yaklaşık 700-800 milyon lira para giriyor. Kirazdan yılda yaklaşık 50 milyon lira, gülden 50 milyon lira para giriyor. Bunlar çok önemli rakamlar. Bunlar bize yetmiyor. Bunları daha da arttıracağız, çeşitlendireceğiz. Kozmetik alanda daha güçlü markalar yaratmak için var gücümüzle çalışacağız. Elmadan daha çok verim alabilmek için çalışmalar yapılıyor. Ayrıca elmamızı dünya pazarına da açıyoruz. Gitmediğimiz noktalara götürüyoruz."

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da fuarların gün geçtikçe daha marka haline geldiğini söyledi.

Birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaların devam edeceğini ifade eden Günaydın, "Ispartamızın 217 bin kişilik nüfusu var. Büyük şehirlerin yapamadığı, başaramadığı etkinlikleri biz bir bardak suda fırtına yaratarak, gerçekçi olarak yapmak istiyoruz." dedi.

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar ise bu yıl fuarın 13'üncüsünü açmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tarımla sanayileşen Isparta hedefinden hiçbir zaman vazgeçmediklerini dile getiren Adar, tarım ekonomisine katma değer sağlamak için her fırsatı değerlendirdiklerini kaydetti.

Isparta'nın tarımsal ürünlerini en yeni yöntem ve kalitede yetiştirildiğini aktaran Adar, "Üretimde kaliteyi en yüksekte tutuyoruz. Artık Isparta'nın üretimdeki başarısını, markalaşma ve pazarlama konularında da göstermemizin zamanı gelmiştir. Son dönemde markalaşma konusunda girişimler olmuş ve bu girişimler belli bir mesafe katetmeyi başarmıştır. Bu girişimlerin sayısının artmasını umut ediyoruz. Bizler bu fuarın geleceğine inandık, bugünleri hayal ettik ve fuarımızı şuan ki durumuna getirdik. Bu fuar artık Isparta'nın bir markasıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuar açılışı gerçekleştirildi.

Vali Günaydın fuardaki stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Fuar, 26 Kasım'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA