Karabük'te Yaya Köprüsü Açılışı

Karabük Belediyesi tarafından Kartaltepe-Yenişehir mahalleleri arasına yapılan yaya köprüsü törenle açıldı.

Törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, köprümüz uzunluğunun 162 metre, yüksekliğinin 38 metre olduğunu, demir ve çelik kullanılarak yapılan ciddi bir mühendislik eseri olduğunu söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Vali Çeber, "İki mahalleyi birleştirmek gerçekten çok güzel bir hizmet olmuş. Ben 4 aydır buradayım. Dolayısıyla çok fazla misafirim geliyor. Gelen misafirlerimin çoğu Karabük'e ilk defa geliyorlar. En çok dikkatlerini çeken şeyler bu köprüler ile yatay ve dikey asansörler oluyor. Karabükle ilgili daha neler yapabiliriz diye sık sık başkanımla oturup konuşuyoruz. Başkanımın söylediği gibi tüm kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve muhtarlarımızla çok uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Zaman içerisinde sizlerde göreceksiniz, hep birlikte uyum içerisinde çalışarak bu ve buna benzer çok güzel projeleri Karabük'e kazandıracağız." diye konuştu.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili de asansörlü yaya köprülerinin yapımının ihtiyaç duyulan mahallelerde devam edeceğini belirtti.

Konuşmalarından arından yaya köprüsünün açılışı yapıldı.

Kaynak: AA