'Ayın Göç Tarihi' Ekim Ayı Bülteni Yayımlandı

İltica Göç ve Araştırma Merkezi'nin (İGAM) desteklediği Türkiye Mülteciler Konseyi tarafından hazırlanan ''Ayın Göç Tarihi'' ekim ayı bülteni yayımlandı.

Editör Ülkü Doğanay, yaptığı açıklamada, yayınlanan ekim ayı bülteninde mülteciler hakkında yaşanan gelişmelerin özetlendiğini bildirdi.

Bültende, Türkiye'de yayın yapan yerel ve ulusal gazeteler ile dış basında yer alan haberlerin derlendiğini belirten Doğanay, ''Bunlar ölüm ve şiddet gibi kötü olaylar değil, kısmen daha iyi sayılabilecek, bazen de daha enformatik bilgi aktarımına dayalı olan haberler.'' dedi.

Doğanay, ulusal ve uluslararası kuruluşların göç ve mülteciler hakkında hazırladığı raporların yer aldığı bültende, mülteciler ve göçmenlerle ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları toplantı, eğitim çalışmaları ve projeler gibi faaliyet bilgilerinin de bulunduğunu söyledi.

Bültende, mültecilerle ilgili bir takım verileri ortaya koyabilecek somut bilgilerin olduğunu ifade eden Doğanay, şunları kaydetti:

''Ayın göç tarihi bülteni yaklaşık 18-24 sayfa aralığında oluyor. Son çıkartmış olduğumuz bültende bu sayfa biraz daha fazla oldu. Çünkü bir kaç sayfalık bir değerlendirme yazısına da yer verdik. Aslında her sayımızda mültecilerin durumları ve medyada yer alan haberlerle ilgili değerlendirme yazısı oluyor. Yine medya izleme çalışmasının aylık raporlarından hazırladığımız özetler mevcut. Bültenlerimizde yer verdiğimiz her şeyin tam metinlerini İGAM'ın ve Türkiye Mülteciler Konseyi web sitelerinde yayınlıyoruz.

Bu bültenimize sahadan notlarda koyduk. Alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarının, özellikle saha çalışması yapan kuruluşların gönderdikleri gözlem notlarına biz önem veriyoruz. Çünkü saha bilgi aktarılması çok önemli. Kasım ayı bültenimizde hazırlanıyor. İlerleyen zamanlarda bu bültenimizde yayınlanacak. Neredeyse tümüyle gönüllü yürütülen bir etkinlik bu. Bu şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz.''

Kaynak: AA