DSİ Yatırımlarıyla Ordu'nun Su İhtiyacı Karşılandı

DSİ Genel Müdürü Acu: 'DSİ olarak son 14 yılda Ordu'ya yıllık 39 milyon metreküp içme suyu sağlayarak şehir merkezi, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin 2040 yılına kadar olan ihtiyacını karşıladık'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, kurumun Ordu'da gerçekleştirdiği yatırımlarla yıllık 39 milyon metreküp içme suyu sağlayarak, şehir merkezi, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin 2040 yılına kadar olan ihtiyacını karşıladığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ olarak Ordu'ya yaptıkları yatırımla bir taraftan mümbit toprakları suyla buluştururken diğer taraftan bölge halkına içme ve kullanma suyunu temin etmeye, derelerdeki taşkın risklerini azaltmaya devam ettiklerini belirtti.

Ordu'da son dönemde yapılan yatırımlarla gerek bölgedeki tarımsal faaliyetlerin geliştiği, gerekse içme suyu sorununun çözüme kavuştuğunu vurgulayan Acu, "DSİ olarak son 14 yılda Ordu'ya yıllık 39 milyon metreküp içme suyu sağlayarak şehir merkezi, Gülyalı ve Ünye ilçelerinin 2040 yılına kadar olan ihtiyacını karşıladık. Bir baraj ve 1 gölet inşa ettik ve 53 derenin ıslahını tamamlandık." ifadelerini kullandı.

Acu, devam eden yatırımlar hakkında da bilgi vererek, Ordu Üniversite Barajı'nda çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, silindirle sıkıştırılmış beton baraj olarak inşa edilen ve 35,5 metre yüksekliğe sahip olacak Ordu Üniversite Barajı'nın tamamlandığında, 2017 birim fiyatlarıyla ekonomiye yıllık 1,5 milyon lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Söz konusu barajın tamamlanmasıyla Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi ve 3 bin dekar arazinin aynı zamanda taşkınlardan da korunmuş olacağını ifade eden Acu, DSİ olarak belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmalarına hızla devam ettiklerini belirtti.

DSİ Genel Müdürü Acu, projelerin hayata geçirilmesinde en büyük destekçilerinin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olduğunu belirterek, kendisine ve projelerde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ettiğini ifade etti.
Kaynak: AA