AK Parti İl Başkanı Ünlü Açıklaması

'Eskişehir'de hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar, hala eziyet ve zulüm görüyor. Temel anlayış bir CHP refleksidir ve yapılan her işe karşı olmaktadırlar'

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, "Eskişehir'de hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar, hala eziyet ve zulüm görüyor. Temel anlayış bir CHP refleksidir ve yapılan her işe karşı olmaktadırlar." dedi.

Ünlü, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bazı çevreler tarafından Eskişehir'e yapılması planlanan termik santralle ilgili gerçek dışı gündem başlatıldığını belirterek, bindirilmiş kıtalarla dilekçeler verdirme ve belediyelerin yönlendirilmesiyle sivil toplum kuruluşların başlattığı kampanyanın olduğunu kaydetti.

CHP anlayışının ve Eskişehir'deki CHP'li belediyelerin AK Parti'nin yatırımlarına karşı olduğunu anlatan Ünlü, şöyle konuştu:

"Karşı çıkmakla kalmayıp, yatırımların yapılmaması, yatırımların uzaması adına büyük bir engelle ortaya koyuyorlar. Eskişehir'de hükümetimiz tarafından yapılan yatırımlar, hala eziyet ve zulüm görüyor. Temel anlayış bir CHP refleksidir ve yapılan her işe karşı olmaktadırlar. Termik santralle ilgili söylediklerinin yüzde 90'ı gerçeği yansıtmıyor. Termik santralle ilgili konuşmamızı, bu arkadaşların şamatası ve gürültüsü bittikten sonra sağlıklı bir şekilde oturup konuşacağız ve kamuoyunu net şekilde bilgilendireceğiz. Bürokratlara hakaret ediliyor ve suçlamalar yapılıyor. Bürokratların belediyenin emir eri olmasını istiyorlar. Bürokratlarımız bu memleketin ve Eskişehir'in menfaatleri doğrultusunda çalışıyor."

- "Baraj değil, su bendi"

Ünlü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin "baraj" dediği yerin su seti olduğunu savundu.

Yıllar önce aynı tartışmaların Sarısungur Göleti için yaşandığını ifade eden Ünlü, şöyle devam etti:

"Sarısungur Göleti'ne hiç uçak otobüsün indiğini, oradan borularla kente su geldiğini gören var mı? Burada da tiyatro var. Primleri yapmak için her türlü yalana başvuruyorlar. Sarısungur için oluşturulan bu algı ve yalan rüzgarı aynı şekilde Ilıca'da yapılan su bendi için söylenmektedir. 10 yıldır orada bir oyun havuzu kurmuşlar. Bu oyun havuzunda oynuyor arkadaşlar. Ilıcı'daki yerden su geldiğinde Eskişehir'deki su içilebilir olacakmış. Eskişehir'in suyunun içilemez olduğunu ifade etmiştik. Bu netleşmiş oldu. Eskişehir suyu içilemiyor. Eskişehir temel sorunları var. Bununla ilgili hangi adımı atıyorsunuz? Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, trafik sorunuyla ilgili 'arabalar olmasa şehirde trafik sorunu yoktur' anlayışına sahip. 8 mahallede kentsel dönüşüm yapıldı. 8 mahallede 8-10 bin civarında vatandaş yaşıyor. Hepsi tedirgin ve sıkıntıda. Buralarda kentsel dönüşümle ilgili ne yapıldı? Şehir müteahhitler eliyle dönüşüyor. Belediyenin hiçbir müdahalesi yoktur. Köy yolları perişan durumda. Şehrin temel meseleleri ortada dururken, tiyatral anlayışla gündeme getirilen meseleler sıkıntıları örtme çabasıdır. Eskişehir'de kral çıplaktır. Büyükşehir'in ve alt belediyelerin yaptığı sadece patinajdır."
Kaynak: AA