Nazilli'de Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Arttı

Nazilli Belediyesi tarafından yapımına başlanan Şirinevler Parkı çalışmalarında sona gelindi. Şirinevler Mahallesi’ndeki 3 bin 780 metrekare alan üzerine kurulan park, vatandaşların hoşça vakit geçirip spor yapabileceği şekilde düzenlendi.

Nazilli'de Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Arttı
Çocuk oyun alanı, fitnes aletleri, oturma alanları, bin 800 metrekare yeşil alan, bin 980 metrekare taş kaplı alan, yürüyüş yolu ve Ermeni zulmünü simgeleyen bir anıt heykelin bulunduğu park, Nazilli Belediyesi Fen İşleri, Etüt Proje ve Park Bahçe Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları ile hayata geçirildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, park içerisine yapılan Hocalı Katliamı Anıt Heykeli’nin büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek; “Göreve geldiğimiz günden bu yana yeşil alanların artırılması için emek verdik. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alanı arttırdık. Şirinevler Mahallemize de güzel bir park kazandırmış olduk. Yakın zamanda vatandaşların kullanımına açacağız. Halkımıza hayırlı uğurlu olsun”

Üzerinde Türkiye ve Azerbaycan bayrağı bulunan ve “İki devlet tek millet2- Hocalı Katliamı 26 Şubat 1992- 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece Hocalı’da gözü dönmüş Ermeni katiller soydaşlarımızı vahşice katlettiler. Bu soykırımda 106 kadın, 83 çocuk, 77’den fazla yaşlı, 613 şehit, 487 yaralı, 1275 rehin 150 kayıp – Gardaşlarımız mağdur olmuştur. Allah bu millete bir daha böyle bir acı yaşatmasın” yazılı olduğu anıtın düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şirinevler Parkı vatandaşların kullanımına açılacak.
Kaynak: İHA