İş Gücü Verileri

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: 'İş gücündeki olumlu gelişmelerin ekonomik canlanmanın işareti olduğunu biliyoruz ve bu açıdan da sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz'.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, iş gücündeki olumlu gelişmelerin ekonomik canlanmanın işareti olduğunu bildiklerini ve bu açıdan da bunu sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendirdi.

Ağustos ayı işsizlik oranında, istihdamdaki yükselişin işsizliğin düşürülmesindeki katkılarına dikkati çeken Zeytinoğlu, "İşsizlik oranındaki düşüş sevindirdi. Geçmiş yılların trendine baktığımızda ağustos ayında işsizlik oranında artış beklerken, yüzde 10,6'ya gerilemesini olumlu değerlendiriyoruz. Bunda istihdam oranının iş gücüne katılma oranından daha fazla artmasının etkisi var. Temmuzdan ağustosa 33 bin kişinin iş gücüne katıldığını ve 70 bin istihdam ile iş gücüne katılanların iki katından fazlasına iş imkanı sağlandığını memnuniyetle görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Zeytinoğlu, diğer taraftan iş gücündeki olumlu gelişmelerin ekonomik canlanmanın işareti olduğunu ve bu açıdan da bunun sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayarak, gelecek dönemde ise sezonsal olarak işsizliğin artış trendinde devam edeceğini ancak baz etkisiyle geçen yılın gerisinde gerçekleşeceğini düşündüklerini bildirdi.

Genç nüfustaki işsizlik oranının temmuz ayına göre gerilemiş olmasına rağmen yüzde 20,6 ile hala geçen yılın üzerinde olduğunu aktaran Zeytinoğlu, "Gençlerdeki işsizlik oranını çok önemsiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın açıklamalarından teşvik uygulamalarının tekrar masaya yatırıldığını biliyoruz. Bu kapsamda gençlerimize yönelik hem eğitim hem istihdam alanında yapılacak çalışmalarla, genç nüfustaki işsizliğin azaltılması noktasında olumlu sonuçları göreceğimize inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA