Trabzon'da Okul Sporları Açılış Töreni

Vali Yavuz: 'Trabzon okul sporları faaliyetlerinde Türkiye genelinde oyuncu, öğrenci katılım sayısıyla birinci sıraya yükseldi'.

Trabzon'da 2017-2018 eğitim-öğretim yılı okul sporlarının açılış töreni yapıldı.

19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen açılış törenine, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Trabzon'un okul sporları faaliyetlerinde Türkiye genelinde oyuncu, öğrenci katılım sayısıyla birinci sıraya yükseldiğini söyledi.

Dünya genelinde Türkiye'nin spor alanında gösterdiği üstün özellikler ve başarılarla söz sahibi olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:

"Milli sporcularımız dünya genelinde başarılar elde etmeye başladı. Daha da iyi olacağız. Milli sporcularımızın gelecekte yerini sizler alacaksınız. Beşikdüzü'ndeki halk oyunları gösterisini yapan çocuklarımızı Türkiye şampiyonu oldukları için her birini canı gönülden tebrik ediyorum. Bu başarıyı sağlamalarındaki en büyük etken özveri, gayret ve başarıyı candan istemeleridir. "

Yavuz, spor tesisleri bakımından da Trabzon'da herhangi bir sıkıntı olmadığını ifade ederek, "Bu yönüyle başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve bakanlarımıza, belediye başkanlarımıza, kaymakamlıklarımıza ve yetkili tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da spora ve sporcuya her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Tören, ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarı elde eden sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA