CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

'İthal etlerin analiz raporları, satıldığı marketlerde mutlaka üreticinin görebileceği biçimde kamuoyuna sunulmalı'.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ithal etlerin analiz raporlarının, satıldığı marketlerde üreticinin görebileceği biçimde kamuoyuna sunulması gerektiğini söyledi.

Gürer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ithal et uygulamasına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

İthal etin kaynağıyla ilgili analiz raporlarının toplumla paylaşılması gerektiğini belirten Gürer, her seferde ithal edilen ürünler için aynı uygulamanın yapılmasını önerdi.

Gürer, "Konya kadar büyüklüğü olan Bosna Hersek'ten et almak, Sırbistan'dan et getirerek çözüm aramak doğru yöntemler değil." görüşünü savundu.

Yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Gürer, "Fakirlere de zenginlerin yediği gibi kaynağı belli olan et sunabilmek önemli." diye konuştu.

Gürer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya çağrıda bulunarak, "İthal etlerin analiz raporları da satıldığı marketlerde mutlaka üreticinin görebileceği biçimde kamuoyuna sunulmalı." dedi.

Yumurta sektörünün hammadde girdilerinin de dışa bağımlı olduğuna işaret eden Gürer, dövizdeki yükselmenin üreticileri etkilediğini söyledi.

Tarım politikasına ilişkin eleştirilerde de bulunan Gürer, "Et, mercimek, yumurta tozu ithal ederek milli tarım politikası olmaz." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA