Başkan Baydilli'nin Suriyeli Aileyi Kabulü

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Akçakale Süleymanşah Konaklama Tesislerinde 6 yıl önce dünyaya gelen üçüzlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını veren Suriyeli Yasin ailesini kabul etti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre Baydilli, makamında kabul ettiği üçüzlerin babası Mahmut ve annesi Meryem Yasin ile görüştü, üçüzlere çeşitli hediyeler verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Baydilli, geçen günlerde üçüz çocuklarla ilgili yalan ve üzücü haberlerin gündeme geldiğini ve bunların kendisini üzdüğünü söyledi.

Ülke olarak muhacirlere her zaman kucak açtıklarını ifade eden Baydilli, şunları kaydetti:

"Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan bu ailenin burada üçüz çocukları oldu ve onlara kucak açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a duydukları sevgiden dolayı çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini vermişler. Biz de çocukların öldüğünü iddia eden yalan haberlerin ardından bu çocuklarımızı buraya davet ettik ve ağırladık. Biraz eğlenmelerini sağlamak istedik. Bizim onlarla bağımız tarihten geliyor. 100 yıl önce Urfa Halep'in vilayetiydi. Biz bu bağdan dolayı onlara her zaman sahip çıkıyoruz ve çıkacağız. İnşallah Suriye'deki savaş bir an önce biter ve vatanlarına kavuşurlar orada eğitimlerini sürdürürler ve güzel bir hayat yaşarlar. Ben davetimize icabet ettikleri için üçüzlerimizin ailesine çok teşekkür ediyorum. "

Ziyaretin ardından Yasin ailesi çocuklarıyla bir alışveriş merkezinin oyun merkezinde eğlendi.

Kaynak: AA