Hamas Ve Fetih'in Uzlaşı Anlaşması

Hamas Sözcüsü Berhum: 'Filistinli gruplar Mısır'da, 'FKÖ seçimler, ulusal birlik hükümetinin kurulması, toplumsal uzlaşı, güvenlik ve özgürlükler' başlıklı 5 önemli dosyayı görüşecek'.

Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, Filistinli gruplar arasındaki uzlaşının tamamlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılması planlanan toplantıda, 'Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) seçimler, ulusal birlik hükümetinin kurulması, toplumsal uzlaşı, güvenlik ve özgürlükler' başlıklı 5 önemli dosyayı görüşeceğini bildirdi.

Hamas'a ait "El-Aksa" kanalına konuşan Berhum, "Filistinli gruplar Mısır'da, 'FKÖ, seçimler, ulusal birlik hükümetinin kurulması, toplumsal uzlaşı, güvenlik ve özgürlükler' başlıklı 5 önemli dosyayı görüşecek." dedi.

Hükümetin Gazze'deki görevlerini ve sınır kapılarını teslim almasını içeren anlaşmanın uygulanmasının ilk aşaması hakkında Filistinli gruplara bilgi verileceğini aktaran Berhum, "Kahire görüşmesi, Filistin davasının ve ulusal projenin geleceğini belirleyecek olan beş dosyayla ilgili tüm ayrıntılar üzerinde uzlaşılacak kapsamlı bir Filistin ulusal diyaloğudur." ifadesini kullandı.

Hamas ve Fetih heyetleri, Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı. Anlaşma kapsamında, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümeti, en geç 1 Aralık 2017 tarihine kadar Gazze’deki tüm görevlerini, Batı Şeria’da olduğu gibi yerine getirecek.

Ayrıca Mısır, 4 Mayıs 2011 tarihli Kahire Anlaşması'nı imzalayan tarafları, 21 Kasım 2017'de Kahire’de tekrar toplantıya davet etmişti.
Kaynak: AA