'Arakan'a Sessiz Kalma' Kampanyası

Hayrat İnsani Yardım Derneğince başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te yaşadığı bölgelere ulaştırılacak Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Aygün: 'Bu kampanyamız dahilinde şimdiye kadar 50 bini aşkın Arakanlı kardeşimize yardımlarınızı ulaştırdık. Ziyaretimiz dahilinde sağlık paketi, kamp ziyaretleri, giysi, tıbbi malzeme ve gıda dağıtımı gerçekleştirilecek. Bu ziyaretle 30 binin üzerinde kardeşimize daha ulaşmış olacağız'

Hayrat İnsani Yardım Derneğince, "Arakan'a Sessiz Kalma" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar, 12-18 Kasım'da, Arakanlı Müslümanların Bangladeş'te yaşadığı bölgelere ulaştırılacak.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Myanmar askerleri ve Budist milliyetçiler tarafından 25 Ağustos'ta başlatılan katliamların ardından Arakanlı Müslümanlar için yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kızılay ve diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli başlatılan "Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye Yardım Elini Uzatıyor" kampanyasına halen destek verdiklerine değinen Aygün, şöyle devam etti:

"'Arakan'a Sessiz Kalma' projesi kapsamında topladığımız yardımları 12-18 Kasım'da Arakan'a ulaştıracağız. Bu kampanyamız dahilinde şimdiye kadar 50 bini aşkın Arakanlı kardeşimize yardımlarınızı ulaştırdık. Bu ziyarete kampanyamızın devamı diyebiliriz. Ziyaretimiz dahilinde sağlık paketi, kamp ziyaretleri, giysi, tıbbi malzeme ve gıda dağıtımı gerçekleştirilecek.

Şimdiye kadar kardeşlerimiz için açtığımız 71 su kuyusu da ziyaret edilecek. Bu ziyaretle 30 binin üzerinde kardeşimize daha ulaşmış olacağız. Şu an Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan Arakanlı sayısı 800 bin civarında. Kardeşlerimizin sürekli yanında olmalıyız. Hayrat Yardım olarak Türk insanının cömert elini oralara uzatmak için her zaman gayret ettik ve etmeye devam ediyoruz."

Aygün, 3 bin 85 aileye yardım ulaştırdıklarını, Cox's Bazar bölgesindeki Balokhali geçici mülteci kampındaki 35 bin Arakanlının yardımlardan yararlandığını ve 196 bin aileye giyecek dağıtıldığını belirtti.

Göç ve kaçış esnasında çoğunluğu kadın ve çocuk, binlerce kişinin yaralandığını, yaşam şartlarından dolayı insanların çeşitli hastalıklara yakalandığını ifade eden Aygün, sağlık hizmetlerinin acil ihtiyaç haline geldiğinin önemine değindi.

Derneğin genel sağlık taraması ve ilaç yardımları sayesinde Arakanlı Müslümanların yaralarının sarıldığına işaret eden Aygün, Cox's Bazar'da kurulan geçici bir merkez sayesinde 4 bin 800 kişinin tedavi edildiğini söyledi.

Aygün, bölgedeki insanların temiz su ihtiyacı olduğunu, geçen yıldan beri 114 su kuyusunu Arakanlı Müslümanların hizmetine sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Vakfımız, son olaylardan sonra çalışmalarına ağırlık verdi. Myanmar hükümetinin soykırımından kurtulmak için Bangladeş sınırına yerleşen Arakanlılara 71 su kuyusu açtı. 204 su kuyusu da inşa aşamasındadır. Bu kuyulardan binlerce kişi temiz su ihtiyacını karşılamaktadır. Kardeşlerimiz mülteci konumunda oldukları için temiz suya ek olarak tuvalet ve banyoya da acil ihtiyaç duymaktadır. Derneğimiz tuvalet ve banyo yapılarını da inşa etmeye devam ediyor. 25 tuvalet, 25 banyo inşaatı yakında tamamlanacaktır."

Akgün, bu yılki kurban organizasyonunda Sitwe bölgesi başta olmak üzere Myanmar'daki kamplarda ve köylerde, Bangladeş'in Chittagong ve Cox's Bazar bölgelerinde 10 bin kişiye kurban eti ulaştırıldığını da belirtti.
Kaynak: AA