Yurtta Kalan Öğrenciler Otel Konforunda Hizmet Alıyor

Muş'ta, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğretim Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı 5 yurtta kalan 2 bin 822 öğrenciye, otel konforunda hizmet sunuluyor.



Yurtlarda kalan öğrencilere, barınma hizmetinin yanı sıra eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönelik kurslar açılıyor.

Müştak Baba Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret eden KYK İl Müdürü Emrullah Güler'in verdiği bilgiye göre, il genelinde 5 yurtta 2 bin 822 öğrenci kalıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun destekleriyle yeni açılacak yurtlarla 2018 yılında Muş'ta yatak kapasitesi 3 bin 500'ün üzerine çıkarılacak.

İl Müdürü Güler, desteklerinden dolayı Bakan Bak ve KYK Genel Müdürü Aksu'ya teşekkür etti.

Yurtta kalan öğrencilerden Şengül Kırmızıgül, yurtta imkanlarının çok güzel olduğunu, otel konforunda hizmet aldıklarını ve idarecilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ifade etti.

Öğrencilerden Müntaha Güler ise önceden "devlet yurdu" denildiğinde özellikle ailelerin bakış açısının farklı olduğunu belirterek, "Ama bugün bu güzel ve özel çalışma sayesinde aileler gönül rahatlığıyla KYK yurtlarına öğrencilerini gönderiyor." dedi.

Öğrencilerden Tuba Bakan da KYK yurdunda kaldıkları için çok şanslı hissettiklerini, ailelerin çocuklarını bu yurtlara rahatlıkla gönderebileceğini vurguladı.

Kaynak: AA