Kayseri'deki FETÖ/PDY Davası

İş adamlarının da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da yer aldığı 6'sı tutuklu 17 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesi gereken duruşma, katılımcı sayısının fazla olmasından dolayı Kayseri Adliyesi Konferans Salonu'na alındı.

Duruşmada, tutuklu sanıklar Halil ve Nuri Korkmaz, İbrahim Hakkı Gazezoğlu, Ahmet Osman Başatlı, Sami Gülhan ve Süleyman Ünsal, tutuksuz yargılanan Bayram G, Abdurrahman Ö, Ahmet B, Davut Ü, Doğan Ü, Mehmet B, Osman B, Nagihan B, Ömer E, Uğur P. ve Ülkü Seçilay S. ile avukatları hazır bulundu.

Tanıklar Selahattin T, Mehmet U, Abdulkadir Ç, Faruk A, Hüseyin C, Mustafa S. ve Adnan Menderes E. duruşmada dinlendi.

Adnan Menderes E, 2005'te örgütün sohbetlerine katılmaya başladığını ve 2011 yılı sonuna kadar devam ettiğini söyledi.

Örgütün mütevelli heyetinde bulunduğunu, ramazanda verilecek himmetle ilgili 2 kez bir holdingde yapılan toplantıya katıldığını anlatan Adnan Menderes E, bu toplantılarda tutuklu sanıklardan Süleyman Ünsal'ın da bulunduğunu belirtti.

Mütevelli heyetinin toplantılarında örgütün gazetesine ne kadar abone yapılacağı, yurt binası ve diğer işlerin konuşulduğunu ifade eden tanık, "Mütevelli heyetine genelde esnaf olan ve çevresi geniş olanlar alınırdı. Bu heyetin bir görevi de çevremizdeki kişilerle iletişim kurup onları örgüte kazandırmaktı." dedi.

Örgüt mensuplarının yapacakları mesleklerin önceden belirlendiğine dikkati çeken Adnan Menderes E, "Devlet okullarında okuyan öğrencilerin belirlenmesiyle ilgili bizden araştırma yapmamız isteniyordu. Kayseri'de üniversiteyi kazanan öğrencilerin belirlenmesi, bunların otogarda karşılanması ve otellere yerleştirilmeleri mütevelli heyetinde kararlaştırıldı." diye konuştu.

Savcı, mütalaasında, delillerin henüz toplanmamış olması ve kuvvetli suç şüphesini gerekçe göstererek, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu sanıklardan Ahmet Osman Başatlı ve Süleyman Ünsal'ın tahliyesi, diğerlerinin mevcut halinin devamına karar verdi.

Bazı sanıkların duruşmalardan vareste tutulma talebini kabul eden heyet, tutuklu sanıklardan İbrahim Hakkı Gazezoğlu'nun kardeşi ve FETÖ/PDY soruşturması kapsamında başka bir davadan tutuklu Halit Gazezoğlu'nun tanık olarak dinlenmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 19 Ocak 2018'e ertelendi.
Kaynak: AA