Hükümlü Ve Yükümlülerden CTE Genel Müdürü Yıldırım'a Ziyaret

'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni tamamlayan yükümlü ve eski hükümlüler, CTE Genel Müdürü Yıldırım'ı ziyaret etti Yıldırım: 'Denetimli serbestlik sistemimiz, toplumsal fayda ve toplumsal katkı açısından da son derece önemli işlere imza attı'.

Ceza ve Tevkifevleri (CTE) Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, "Denetimli serbestlik sistemimiz, toplumsal fayda ve toplumsal katkı açısından son derece önemli işlere imza attı." dedi.

Ankara Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, Ankara Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ankara Ostim Müdürlüğü iş birliğince düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" kapsamında eğitimlerini tamamlayan yükümlü ve eski hükümlüler, CTE Genel Müdürü Yıldırım'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Yıldırım, Denetimli Serbestlik Kurumunun 12 yıllık geçmişi olduğunu söyledi.

Denetimli Serbestlik Kurumunun, çok genç olmasına rağmen doğru bir zeminde, büyük gayretlerle önemli noktalara geldiğini belirten Yıldırım, kurumun infaz sistemi içerisinde olmazsa olmaz bir yer edindiğini dile getirdi.

Denetimli serbestliğin, elektronik izleme ve adli kontrol gibi ayaklarıyla da infaz sisteminin vazgeçilmezi içerisinde yer aldığını aktaran Yıldırım, "Denetimli serbestlik sistemimiz, toplumsal fayda ve toplumsal katkı açısından son derece önemli işlere imza attı. Bu başarılı çalışmadan ötürü emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ankara Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar da bugüne kadar 200 kişiye eğitim verdiklerini ifade etti.

Eğitimlerini tamamlayan 17 kişinin projelerini hazırladıklarını aktaran Yaşar, bu projeleri İŞKUR'a sunduklarını ve kendi iş yerlerini kurmak isteyen 14 kişinin projesinin kabul gördüğünü anlattı.

Konuşmaların ardından, protokol üyelerince, eğitimi tamamlayanlara belgeleri verildi.
Kaynak: AA