'Diriliş Nesli Dirilişin Öncüleriyle Buluşuyor'

Sivas Eğitimde Diriliş Derneği’nin, "Di̇ri̇li̇ş Nesli̇, Di̇ri̇li̇şi̇n Öncüleri̇yle buluşuyor" projesi kapsamında konferans verildi.

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Dernek Başkanı Fahrettin Yılmaz, İçişleriBakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın himayesinde projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Proje kapsamında 33 lisede okul projekoordinatörlerini bilgilendirdiklerini anlatan Yılmaz, "Projemize konu olan fikir adamlarımızdan Mehmet Akif Ersoy,Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç’un 5 eserini set halinde ildeki 600 öğrenciye ücretsizolarak dağıttık." dedi.

Yılmaz, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş birliği Protokolü imzalayarak güçlerine güç kattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Projemizi daha geniş kitlelere ulaştırma imkanı elde ettik. Yarıyıl tatilinde yapacağımız veil merkezindeki bütün lise öğrencilerine açık olan 'Diriliş Nesli Yarışıyor' bilgi yarışmasında ilk6’ya girecek öğrencilerimize toplam 7 bin 500 lira ödül vereceğiz. Yarışmada ilk 40'agirecek öğrencileri 3 günlük Ankara ve İstanbul gezisine götüreceğiz. Proje kapsamında 3 konferans planladık. Her bir fikiradamımız adına düzenleyeceğimiz konferanslarımızı bu fikir adamlarımız ve fikirlerine yönelikolarak hazırlayacağımız fotoğraf sergileriyle de desteklemeye karar verdik. Amacımız bizim için kutup yıldızı hükmünde olan düşünce dünyamızın önemlimütefekkirlerini gençlerimize tanıtmak."

Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, "Nuretti̇n Topçu ve Türki̇ye’ni̇n Maari̇f Davası" adlı konferans verdi.

Konferansa, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Yıldırım, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İlhan Karakoç, İHH Sivas Şube Başkanı Ahmet Çakmak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA