Muş'ta Eğitim Yararına Kermes Düzenlendi

Muş’ta faaliyet yürüten Muş Lale-Der tarafından eğitim yararına bir kermes düzenlendi.

Muş'ta Eğitim Yararına Kermes Düzenlendi
Muş Öğretmenevi bahçesinde Muş Lale-Der tarafından eğitim yararına yemek, kitap, bay-bayan giyim stantları kuruldu. Vatandaşların ilgi gösterdiği kermesin üç gün süreyle devam edeceği bildirildi.

Kermes hakkında açıklamalarda bulunan dernek yönetim kurulu üyesi Gökan Özbek, kermesi eğitim faaliyetleri için kurduklarını ve buradan gelecek olan gelirin eğitim için harcanacağını söyledi.

6-7-8 Ekim tarihlerinde kermesin devam edeceğini ifade eden Özbek, “Kermesimizde yemek standımız, kitap standımız, bayan-erkek giyim standımız, elektronik eşya standımız mevcut durumda. Kermesin amacı; eğitim faaliyetleri için yürütülüyor. Bizim üniversiteden gençlerimiz, ortaokul, liseden gençlerimiz oluyor. Bu gençlerle ilgili eğitim faaliyetlerimiz oluyor. Diğer taraftan dernek bünyesinde yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz oluyor. Aynı zamanda İyilik-Der olarak yardım ettiğimiz aileler mevcut. İhtiyaç sahibi aileler, ihtiyaç sahibi çocuklar için de burs imkanı oluşturmak gibi, temel ihtiyaçları gidermek gibi faaliyetler için de çalışıyoruz. Kermesimizin ilk günü olmasına rağmen şu anda görüldüğü gibi ciddi anlamda bir ilgi alaka var” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA