Tunceli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Tunceli'de, İl Koordinasyon Kurulu toplantısı düzenlendi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantının Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel başkanlığında yapıdığı ifade edildi.

Kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi, hizmetlerin yürütülmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin sağlanması amacıyla toplantı yapıldığı aktarılan açıklamada, Vali Sonel'in şu görüşlerine yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüzün gayretleriyle yıllardır yapılmayan 89 kilometrelik Tunceli-Erzincan karayolu, 21 kilomterlik Tunceli-Pülümür yol ayrımı Nazımiye Dallıbahçe güzergahı ve 27 kilometrelik Çemişgezek feribot iskelesi ile Hozat-Pertek yol ayrımı arasındaki karayolu olmak üzere toplamda 137 kilometrelik yol güvenlik yolu kapsamına alındı. Prosedürü çok hızlı tamamlanacak ve Allah nasip ederse en geç 2018 Haziran ayında yapımına başlamış olacağız. Bunun için Karayolları Genel Müdürümüze, tüm bürokratlarımıza ve devlet büyüklerimize teşekkürelerimizi sunuyoruz. Bununla beraber bu yıl toplamda 330 adet proje çalışması yapıldı. Bu projelerden 162 adeti bitirildi. 138 adet proje devam ediyor. 17 proje ihale aşamasında ve 13 projeye de yeni başladık. Bu yatırımlar aynı zamanda işsizlerin iş sahibi olmalarına vesile olacak."

Toplantıya, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, yatırımcı kurumlarım bölge müdürleri, ilçe belediye başkanları ile kurum amirlerinin katıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA