Ro-Ro Terminali'ne Ziyaret

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Yalova Ro-Ro Terminalini ziyaret etti.

Becan'a eşlik eden Meclis Başkanı Cemil Demiryürek ve Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Alternatif Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yılmaz'dan bilgi aldı.

Becan, ziyarette yaptığı konuşmada, terminalin Yalova için büyük ve çok önemli bir yatırım olduğunu belirtti.

Ro-Ro Terminalinin Yalova'nın yurt dışına açılan bir kapısı olduğuna dikkati çeken Becan şunları kaydetti:

"Bu yatırım sayesinde Gebze, Bursa, Eskişehir, Kocaeli gibi şehirlerde üretilen ürünler ve ihracat yapan firmalar ulaştırma anlamında daha avantaj sağlamış olacak. Yalova da yapılan bu terminal sayesinde ulaşım maliyetleri düşerek, kilometre tasarrufu sağlanmış olacaktır. Ro-Ro taşımacılığının en büyük avantajlarından bir tanesi de fabrikada üretilen malın bir tek taşıyıcı araca sadece bir kez yüklenip boşaltılmasına olanak vermesi ve taşıma süratini büyük ölçüde arttırmasıdır. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası olarak TOBB ile yaptığımız görüşme neticesinde imzaladığımız protokolle buradan geçiş yapacak araçların geçiş belge işlemlerini yapmak için yetkilendirildik. Oda olarak hizmet çeşitliliğimizi arttırmak ve daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca bu alana yapılmış olan yeni gümrük binası da ihracatçı üyelerimize daha iyi ve modern koşullarda hizmet vermeye başlamıştır."

Yaklaşık 50 milyon dolar yatırımla oluşturulan ve Türkiye'nin en modern deniz kapısından birisi haline gelen Yalova Ro-Ro Terminali, Yalova Topçular mevkiinde 70 bin metrekare oturum alanı ve 500 treyler kapasitesi ile dün ilk seferini gerçekleştirdi.

Kaynak: AA