'Muş Kent Meydanı' Projesi Hayata Geçiriliyor

Muş Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan Kent Meydanı projesi adım adım hayata geçiriliyor. Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde uygulanacak olan proje, Muş’un çehresini değiştirecek.

'Muş Kent Meydanı' Projesi Hayata Geçiriliyor
Kent Meydanı projesinin uygulanacağını eski devlet hastanesi yerleşkesindeki yapıların yıkımına başlandı. Tahsis işlemlerinin tamamlanması ile harekete geçen Muş Belediyesi, uygulayacağı proje ile Muş’u kent meydanına kavuşturuyor. Muş için çok önemsedikleri bir hayali daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, "Göreve başlamadan önce bu halka söz verdik ve çeşitli taahhütlerde bulunduk. Verdiğimiz sözleri not alarak buna göre planlamalar yaptık. Allah’a şükürler olsun ki bugün görev süremizin yarısını geçtiğimiz bugünlerde taahhütlerini gerçekleştiren halkının karşısına başı dik bir şekilde çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Taahhütlerimizden biri de bu şehre kent meydanı kazandırmaktı. Muş Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasına taşınması ile eski hizmet binasının yerine kent meydanı yapmak üzere işlemlerimizi başlattık. Tabi bugüne kadar uzun bir süreç geçirdik. Ancak sonuç olarak Allah’a şükürler olsun ki bugün projemizin ilk adımını atıyoruz. Tahsis işlemlerinin tamamlanması ile Eski Devlet Hastanesi yerleşkesindeki yapıların yıkımı için ihale yaptık. İhaleyi alan yüklenici firma söküm çalışmalarının ardından yıkıma başladı” dedi.

Kent meydanı için arsa tahsisinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Asya, “Bu yıl bir bölümünün yıkımını yapacağımız alanda gelecek yıl hazırlamakta olduğumuz projemizin uygulamaya başlayacağız. Su öğelerinin, yeşil alanların ve otopark alanlarının olacağı Kent Meydanı ile halkımıza nefes alabilecekleri bir meydan oluşturacağız. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak ve güzel vakit geçirebilecekleri Kent Meydanını en kısa sürede yaparak hizmete sunacağız. Bu projemizle de ilimizin en büyük eksikliklerinden birini daha gidermiş olacağız. Vatandaşlarımız bizlere güvenmeye devam etsin. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızdan aldığımız güçle Muş’un çehresini değiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA