'Pasaklı' Okulun Maskotu Oldu

Kırklareli'de lise öğrencileri, okul yapımında inşaat işçilerinin baktığı köpeğe sahip çıkarak okul bahçesinde besliyor İl Milli Eğitim Müdürü Aşım: 'Değerler eğitimine 'Pasaklı'nın serüveni canlı bir örnek. Merhamet, şefkat, yaratılanı sevmek gibi kaybolan insani değerleri kitaplardan değil, hayatın bizzat içinde işleyen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum'

Kırklareli'de bu yıl eğitim-öğretime başlayan Şehit Piyade Astsubay Üst Çavuş Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yapımında inşaat işçilerinin beslediği köpeğe sahip çıktı.

Eğitim-öğretim yılının başlaması ile okul bahçesinde tüyleri kirlenmiş halde bir köpeği gören öğretmenler ve öğrenciler, bakkaldan aldıkları süt ile köpeği beslemeye başladı.

Daha sonra köpeğin sahibinin olmadığı ve okulun yapımı sırasında inşaat işçileri tarafından beslendiği öğrenilen köpeğe "Pasaklı" adı verildi.

Aşıları ve bakımları okul yönetimi tarafından yaptırılan "Pasaklı'ya" öğrenci velileri tarafından da okul bahçesine bir kulübe yaptırıldı.

Öğrencilerin yoğun sevgisini kazanan Pasaklı, öğrencilerle keyifli zaman geçiriyor.

Sabah okula gelen öğrenciler, evlerinden getirdikleri yemekler ile Pasaklı'yı besledikten sonra eğitimlerine devam ediyor.

- "Öğretmen ve öğrencilerimizin davranışı örnek"

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zaman zaman kendisinin de okula giderek Pasaklı'yı sevdiğini söyledi.

Öğretmen ve öğrencileri davranışlarından dolayı tebrik eden Aşım, Pasaklı ile öğrenciler arasında bir dostluk kurulduğuna şahit olduğunu vurguladı.

Köpeği; öğrenci, öğretmen ve velilerin çok sevdiğini aktaran Aşım, "Değerler eğitimi dersi için Pasaklı'nın serüveni canlı bir örnek. Merhamet, şefkat, yaratılanı sevmek gibi kaybolan insani değerleri kitaplardan değil, hayatın bizzat içinde işleyen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Nurten İçöz ise öğrenci, öğretmen ve veliler arasında Pasaklı ile bir bağı olduğunu belirterek, köpeği başka bir yere vermeye kıyamadıklarını dile getirdi.

- "Pasaklı ailemizden biri oldu"

Öğrencilerden Elbenur Çağal da Pasaklı'nın artık ailelerinden biri olduğunu söyledi.

Sabahları okula gelerek Pasaklı'yı görebilmenin hayali içerisinde olduklarını anlatan Çağal, ellerinden geldiğince köpekle ilgilendiklerini kaydetti.

Pasaklı'yı çok sevdiklerini dile getiren Çağal, "Servisten ilk indiğimizde direk Pasaklı'ya koşuyoruz. Sürekli onunla ilgileniyoruz. Müdürümüz, öğretmenlerimiz ve bizler sürekli yemek veriyoruz. Biz de elimizden geldiği kadarıyla yardım ediyoruz. Sevgimizi veriyoruz. Pasaklı bizim ailemiz gibi oldu çünkü sürekli okulda. Pasaklı'yı bulduğumuz da inşaattan dolayı bayağı kirliydi. O yüzden biz de ona 'Pasaklı' diyoruz." i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.

Öğrencilerden Serra Arda ise Pasaklı ile tanışmalarının ardından sokaktaki hayvanlara bakış açılarının değiştiğini kaydetti.

Hayvanlara kötü davranan insanları kınadıklarını vurgulayan Arda, herkesin sokak hayvanlarına hoşgörülü davranması gerektiğinin altını çizdi.
Kaynak: AA