Cami Ve Külliye Ramazan Ayına Yetişecek

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, cami ve külliyenin Ramazan ayına yetişeceğini söyledi.

Cami Ve Külliye Ramazan Ayına Yetişecek
Başkan Erdoğan Tok, inşası devam eden Karadeniz’in en büyük cami ve külliyesini gezerek incelemelerde bulundu. Selçuklu mimarisinden esinlenilerek inşa edilen cami ve külliyeye, büyük bir ustalık isteyen kesme taş işçiliği ile eşsiz bir görünüm kazandırdıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, “Mimarisiyle göz kamaştıran bu muazzam eseri inşa etmeden önce kadim medeniyetimizin izlerinden oluşan bir şaheser ortaya çıkarmak istedik. Bu düşünceden hareketle ecdadımızın mimari alanda bıraktığı mirası günümüze taşıyarak, geleceğe önemli bir eser bırakacağız” diye konuştu.



“Medeniyetin inşası insanın ihyası”

Başkan Tok, “Çizgisi ile mimari anlamda medeniyetimizi inşa ederken insanlığımızı da ihya eden bir eseri meydana getiriyoruz. Ecdadımız tarih boyunca yaptığı eserlerle inşa çalışmaları yaparken aynı zamanda insanlığın ihyası için çalışmış, bugün bile ayakta duran güzel eserlere imza atmıştır. Şehirleri bu tür eserlerle imar ederken insanlığa önemli hizmetlerde bulunmuştur. Günümüzde de medeniyetimizin yeniden ihyası için önce bu medeniyeti oluşturan insan ruhunu yakalamamız gerekmektedir. Bu manada bizler camii ve külliyemizi inşa ederken bu ruhla hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.



“Ramazan ayına yetişecek”

Ramazan ayında teravih namazıyla camiyi ibadete açmayı planladıklarını dile getiren Başkan Tok, “Cami ve külliyemiz, 5 bin cemaat kapasiteli, 200 araçlık otoparkı ve 2 bin kişilik de çok amaçlı salona sahip olacak. Eğitim, ibadet, dinlenme ve sosyal mekânları ile dikkat çeken bu yapı tamamlandığında şehir için önemli bir ibadet merkezi olacak. Bu anlamda Samsun’a Ankara Hacı Bayram Veli, İstanbul Sultanahmet ve Eyüp Sultan gibi önemli bir merkez kazandırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA