Kanal Edirne'de Son Viraj Dönülüyor

Edirne’de, Meriç Nehri’nin taşması sonucu yaşanan sel felaketini önlemek için yapımına başlanan ‘Kanal Edirne Projesi’nde son viraj dönülüyor.

Kanal Edirne'de Son Viraj Dönülüyor
Meriç Nehri’nde, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan 7 bin 800 metrelik ‘Kanal Edirne Projesi’nin yüzde 95’i tamamlandı. Türkiye’nin dev projeleri arasında gösterilen kanalın 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. DSİ yetkilileri, kanalın Meriç Nehri ile birleşeceği iki noktada onlarca iş makinesi, vinç ve kamyonların çalışmalarını hızla sürdürdüğünü kaydetti.



Kanal Edirne projesi

Karaağaç KA-1 Tahliye Kanalı Projesi’nin 11 Ağustos 2015 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla yapımına başlatılan projede, yaya ve araçların geçişinde kullanılacak 5 adet köprünün yanı sıra genişliği 50 metre olan toplam 7.8 kilometre olan bir kanal inşa edilecek. Kanalın tamamlanmasının ardından Yunanistan sınırına yakın bir bölgeden Meriç Nehri tahliye edilerek, Karaağaç Mahallesi hizasından tekrar kanalın Meriç Nehri’ne bağlanacağı dev proje ile sel ve su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Öte yandan, Karaağaç Mahallesi’nde 12,5 kilometre boyunca Meriç Nehri yatağında 3 milyon 891 bin metreküp temizlik yapılması hedefleniyor.
Kaynak: İHA