Çocuklar, 15 Temmuz'u Hikayeleriyle Anlattı

Öğrenciler, 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini kaleme aldıkları hikayelerle anlattı. “Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ise düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Çocuklar, 15 Temmuz'u Hikayeleriyle Anlattı
Beyoğlu’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen hikaye yarışmasında ödüller düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Beyoğlu Belediyesi ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Senin Gözünden 15 Temmuz Destanı” konulu yarışmaya ilçedeki ortaokul ve liselerde eğitim gören bir çok öğrenci hikayeleriyle katıldı.

Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sonuçların açıklandığı törene Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı.

Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken çocukların tiyatro gösterisiyle devam etti. Sonrasında 15 Temmuz gecesinin çocuklar tarafından nasıl algılandığının anlatıldığı videonun gösterimi yapıldı. Ardından çocukların gözünden 15 Temmuz hain darbe girişiminin anlatıldığı eserler arasında dereceye giren hikayeler açıklandı.

Yarışmada dereceye girenler Çanakkale’ye gidecek

Ortaokul kategorisinde Beyoğlu Ortaokulu’nda okuyan Şevval Sümeyye Peker, Boş Kalan Koltuk isimli hikayesiyle birinci oldu. Irmak Çevirgen, Şehit Çocuğu hikayesiyle ikinci olurken 3’üncü ise Darbeler Devrinin Sonu adlı hikayesiyle Ömer Saltık oldu. Lise kategorisinde ise Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencisi, yürüme engelli Ebru Sena Yılmaz "Vatan Sağ Olsun" adlı hikayesiyle birinci oldu. İkinciliği Bir Güneş İçin Batan Hilal adlı eseriyle Fatih Esat Pınarlı alırken, üçüncülüğü ise Onurlu Ölüm hikayesiyle Şura Dayar aldı. Yarışmada ortaokul ve lise kategorilerinde 2’şer öğrenciye de mansiyon ödülü verildi.

15 Temmuz’u kendi gözlerinden anlattıkları hikayelerle yarışmada dereceye giren öğrenciler ise Çanakkale’ye götürülecek.

“Bu zaferin olmasını mutlulukla, gururla izledim”

Öğrencilerin gözünden 15 Temmuz gecesinin anlatıldığı hikaye yarışmasında lise kategorisinde birinci olan Dilnihat Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencisi Ebru Sena Yılmaz, “Açıkçası hiç beklemiyordum ama yazarken gerçekten içime sinmişti, birinci olduğuma çok şaşırdım. Böyle bir yarışmada birinci olduğum için çok mutluyum. Vatanım için bir şeyler yaptım, onu dile getirdim. O gece yaz günüydü sıcaktı ve annemle baya oturduk. Bir anda haberlerde bir kargaşa yaşandı ne olduğunu anlayamadık. Çok korktum jetler geçiyordu, çok ürkütücüydü camlar patlayacak gibiydi. Cidden çok korktum ve bu zaferin olmasını mutlulukla, gururla izledim” ifadelerini kullandı.

“Yiğitler sokaklara çıktı, bayrağımıza rengini verdiler”

Ortaokul kategorisindeki hikayeler arasından Boş Kalan Koltuk isimli hikayesiyle birinci olan Şevval Sümeyye Peker çok mutlu olduğunu ifade ederek, “15 Temmuz gecesi uyuyordum ve bir sesle uyandım. Korktum darbenin anlamını bilmiyorum ama galiba darbede askerleri kandırmışlardı, bunu biliyorum. Cumhurbaşkanı televizyona çıktı, herkesi dışarı davet etti. Yiğitler sokaklara çıktı, bayrağımıza rengini verdiler” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA