Ağrılı Öğrencilerden Vali Aksoy'a Ziyaret

İçişleri Bakanlığı'nın 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Ağrı'dan gelen 50 ortaokul öğrencisi, Vali Aksoy'u ziyaret etti.

İçişleri Bakanlığı'nın "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Ağrı'dan gelen 50 ortaokul öğrencisi, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek olan 15 yaş ve altı 50 bin çocuğun, ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği proje kapsamında öğrenciler, gruplar halinde gezilere başladı.

Proje kapsamında 3 gün önce Kocaeli'ye gelen öğrenciler, kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

YİBO öğretmenleri Ayşe Kaya ve Çiğdem Çebi ile 50 öğrenci etkinlik kapsamında, Vali Aksoy'u ziyaret etti.

Kocaeli Valiliği Karamürsel Alp Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete, Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz katıldı.

Vali Aksoy, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Proje kapsamında daha öce Ağrı’dan Kocaeli’ye gelen çocuklar olduğunu anımsatan Vali Aksoy, "Sizleri burada misafir etmekten bizlerde büyük memnuniyet duyduk. Ülkemiz doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütündür. Ülkemizin kuruluşunda Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında her bölgemizden insanımızın verdiği mücadelelerle Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyet’i yaşatmak da hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılını kutladık. Cumhuriyet, gençlere, yani sizlere emanet. Onu daha yukarılara taşıyacak olanda sizlersiniz. Ülkemizi hep birlikte inşallah daha iyi noktalara taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere tek tek söz veren Aksoy, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Vali Aksoy'a teşekkür etti.

Vali Aksoy, öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına fotoğraf çektirdi.

Üçüncü grup olarak Ağrı Murat Kız YİBO’dan gelen öğrencilere, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde, dün Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camisi ziyaretinin ardından Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park gezdirildi.

Osmangazi Köprüsü’nden geçen öğrenciler, bugün Ford Otosan Gölcük Fabrikasını gezdi, Vapurla Gölcük’ten İzmit’e geçerek, Seka Kağıt Müzesi, Bilim Merkezi, TCG Gayret Gemi Müzesi ve Hızır Reis Denizaltı Müzesini ziyaret etti.

Öğrenciler, yarın Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan Ağrı’ya uğurlanacak.

Kaynak: AA