TESK ESYEM Projesi Kapanış Konferansı

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'ESYEM ile ustaçırak ilişkisini bilimsel alana döktük' 'Yeterlilik belgesi, istihdam artışı için de gerekli. Belge sahipleri ekonomiye hem kaliteli hem kayıtlı destek olacaklar'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve Sanatkarlar Yeterlilik Merkezi (ESYEM) ile usta-çırak ilişkisini bilimsel alana döktük." dedi.

Palandöken, Latanya Otel'de düzenlenen TESK'in ESYEM Projesi Kapanış Konferansı'nda yaptığı konuşmada, projenin önemine işaret etti.

Proje kapsamında TESK-ESYEM şirketini kurduklarını anımsatan Palandöken, 15 Eylül'de Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile "Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik Hazırlama İşbirliği Protokolü" imzaladıklarını söyledi.

Palandöken, söz konusu şirketle esnaf ve sanatkar mesleklerinin standart ve yeterliliklerini belirlediklerini, sınav ve belgelendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü belgelendirme merkezini de hayata geçirdiklerini bildirdi.

Toplumsal ve kişisel hizmetler sektöründe yaşanan belgelendirme sorununa çözüm olması amaçlanan projeyle kadın girişimcilerin yoğun çalıştığı kuaförlük, güzellik uzmanlığı gibi 12 meslek dalında yeterlilik belgesi vereceklerini dile getiren Palandöken, "Ülkemizin en önemli sorunlarından işşizliğin azaltılması için bu tür projeler çok önemli. Yeterlilik belgesi, istihdam artışı için de gerekli. Belge sahipleri ekonomiye hem kaliteli hem kayıtlı destek olacaklar." diye konuştu.

Palandöken, devletin en üst makamlarından gördükleri destekle sürecin kısa sürede tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"ESYEM ile usta-çırak ilişkisini bilimsel alana döktük. Mesleki yeterlilik eğitimi ahilik sisteminin en güzel örneğidir. Projeyle işin hem standardı hem de ahlaki yönü öğretilecek. Projeye destek veren Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve ilgi kurumlara teşekkür ederiz."

Kaynak: AA