53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Efes Antik Kenti'ni bünyesinde barındıran Selçuk, turun 4. etabının sonuna, 5. etabının da başlangıcına ev sahipliği yapacak

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Efes Antik Kenti'ni bünyesinde barındıran Selçuk ilçesi, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 4. etabının sonuna 5. etabının da başlangıcına ev sahipliği yapacak.

Selçuk Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 10-15 Ekim'de düzenlenecek bisiklet turunun 4. etabı olan Marmaris-Selçuk etabı 13 Ekim'de geçilecek.

Marmaris'te pedale basacak olan bisikletçiler, Çamlık'tan Selçuk'a giriş yapacak, Meryem Ana Tepesi'nde turu bitirecek.

Turun 5. etabı olan Selçuk-İzmir yarışı ise 14 Ekim'de Selçuk Saint John yokuşundan başlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Türkiye'nin dünya çapındaki en prestijli organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) iki etabının ilçelerinde gerçekleştirilecek olmasının mutluluğunu yaşadıklarını, organizasyonu heyecanla beklediklerini belirtti.

Geçen yıl düzenlenen 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun finalinin ilçelerinde yapıldığını anımsatan Bakıcı, şunları kaydetti:

"Bu yıl da turun etaplarından ikisi Selçuk oldu. Selçuk son günlerde önemli kültür sanat etkinliklerine, spor organizasyonlarına şahitlik yapıyor. Bu bir tesadüf değil. Çünkü kentin sahip olduğu dinamikler Selçuk'u böyle önemli kültür ve sanat etkinliklerinin ev sahibi konumuna getiriyor. Geçtiğimiz hafta UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu ilçemizde son buldu. Selçuk, bisiklet sporu açısından önemli bir merkez haline gelecek. Bizler de önceki yıllardaki gibi heyecanla 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nu bekliyoruz. Herkesi bu tarihi ana şahitlik yapmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA