Isparta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü Isparta’da coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar kortej geçişi sırasında askerleri alkış yağmuruna tuttu.

Isparta Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yılı Isparta’da coşku içerisinde kutlandı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı P. Alb. Ferat Vural’ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Vali Şehmus Günaydın, Türkiye’nin çok boyutlu saldırılar ve ihanetlerle karşı karşıya kalmasına rağmen, birlik ve beraberlik ve dayanışma ile bütün bu zorlukların üstesinden gelerek emin adımlarla kararlılıkla yoluna devam ettiğini söyledi.

Günaydın, “Çok değerli Isparta hemşerilerim; şunu asla unutmamalıyız; karşılaştığımız her türlü zorluk karşısında her zamankinden daha fazla birbirimizi seveceğiz, kucaklaşacağız, bunun yanında ülkemizin güçlü geleceği için her zamankinden daha fazla çalışacağız, üreteceğiz, istihdam oluşturup, ihracatımızı artıracağız. Isparta olarak bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geleceğimiz için büyük bir çaba ve gayret içerisinde olmamız karşılaştığımız zorlukların aşılmasında en büyük gücümüz olacaktır” dedi.

Daha sonra resmi geçit töreni düzenlendi.

Törene katılan binlerce vatandaş geçit töreni sırasında alkışlarla geçit yapan asker ve öğrencileri alkışladı. Kutlama programı kapsamında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Halil Hamit Paşa Halk Kütüphanesinde 26 Ekim- 6 Kasım 2017 tarihleri arasında açık kalacak olan ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu kitap sergisi açıldı.
Kaynak: İHA