İmam Hatipliler Derneği'nden İkra Kitap Projesi

Sivas Valisi Davut Gül, İmam Hatipliler Derneği’nin hazırlamış olduğu ’İkra Kitap’ adlı projenin açılış törenine katıldı.

İmam Hatipliler Derneği'nden İkra Kitap Projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ’Gençlik Projeleri Destek Programı’ kapsamında desteklediği İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ’İkra Kitap’ adlı projenin açılış konuşmasını yapan İmam Hatipliler Derneği Başkanı Samet Şimşek, davetlilere proje hakkında bilgi verdi.

Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç ise kitaba, kütüphaneye ve bilgiye yapılan her yatırım güzel ve kutsal olduğunu dile getirerek bu anlamda derneğin yapmış olduğu bu çalışmaların bütün illere örnek olmasını temenni etti.

Vali Davut Gül de Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ailelere ve gençlere yönelik önemli çalışmaları olduğunu, bu projenin de bu çalışmalardan bir tanesini teşkil ettiğini söyledi.

STK’ların önemine değinen Gül,"İmam Hatipliler Derneği’nin açmış olduğu ‘İkra Kitap’ projesinin devam edecek olması ve gençlerin kitapla tanıştırılması da çok önemlidir. Bu proje ile gençlerin aileleri üzerindeki yükü kaldırması bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kütüphane olarak faaliyet gösterecek olan ’İkra Kitap’ projesinin açılış kurdelesi kesildi.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri ile İmam Hatipliler katıldı.

Kaynak: İHA