Avcılar'da 29 Ekim Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yılı kutlamaları kapsamında sahne alan Avcılar Belediyesi Geleneksel Dans Topluluğunun ‘Cumhuriyet Dansı’ izleyenleri mest etti.

Avcılar'da 29 Ekim Coşkusu
Avcılar Belediyesinin organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıl kutlamaları kapsamında Avcılar Belediyesi Dans Topluluğu ‘Cumhuriyet Dansı’ isimli gösteriyle sahne aldı. Barış Manço Kültür Sanat Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Sinevizyon gösterisiyle dansı birleştirerek Cumhuriyet tarihini anlatan dans topluğu, katılıcılardan büyük beğeni topladı. Dans gösterisinin ardından sahneye çıkan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, dansçılarla birlikte marşlar söyleyerek, Türk bayrağı salladı.

Gecenin sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Dr. Benli, “Bugün çok önemli bir gün. Bundan tam 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurmadan 1 gün önce bu kararı vermişti. Yarın Cumhuriyet’in kurulacağı kararı verildi, bizde bu akşamdan başladık. Kurtuluş Savaşı Destanı Danslarla ve Sanatla anlatıldı. O nedenle son derece coşkuluydu. Bir kez daha bizleri 94 yıl öncesine sanat götürdü. Gerçekten de Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir’ demekle ne demek istediğini şimdi burada anlamaktayız. Bugün sanat bize Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu nasıl kazanıldığını Kurtuluş Savaşı Destanını canlandırarak en güzel şekilde anlattı” dedi.

Gecenin sonunda Başkan Benli, Avcılar Belediyesi Geleneksel Dans Topluluğu üyelerine çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA