AA Kuala Lumpur Ofisi Açıldı

AA Genel Müdür Yardımcısı Özkaya: 'Tüm dünyadaki yapılanmamızı Latin Amerika ve Pasifik'teki atılımlarımızla daha da güçlendirmiş oluyoruz' 'AA küresel vizyonuna 100. yaşında ulaşacak' AA Yönetim Kurulu üyesi Pirtini: 'Malezya'da bu ofisimizin açılmasının, hem bölge açısından hem de Türkiye açısından ciddi anlamda önemli olduğu kanaatindeyim' AA Yönetim Kurulu Üyesi Demirkan: 'Anadolu Ajansı, Pasifik ve Latin Amerika'daki yeni atılımlarıyla haber ağını tüm dünyaya etkin şekilde yaymış oluyor'

Anadolu Ajansı , dünyanın en etkili haber ajanslarından biri olma hedefi doğrultusunda Kuala Lumpur Ofisi'ni açtı.

Açılış törenine, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, AA Yönetim Kurulu üyeleri Ali Türker Pirtini, Muhammet Salih Demirkan, Uluslararası Operasyonlar Direktörü Ural Yeşil, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçiliği Başkatibi Bahar Doğan ve Basın Müşaviri Bora Er katıldı.

Özkaya, Malezya’nın bölgede çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, “Bu hafta başında Endonezya’da Endonezce haber servisi ve Pasifik Merkez Ofisi'nin açılışını yaptık. Dün, Kolombiya’da İspanyolca haber servisimiz başlatıldı. Bugün de Malezya’da açtığımız ofisimiz, AA’nın küresel vizyonuna önemli katkıda bulunacak. Önümüzdeki hafta başında Çin ofisimizin açılışı ile Asya Pasifik bölgesindeki yapılanmamız daha da güçlenmiş olacak." diye konuştu.

- "AA küresel vizyonuna 100. yaşında ulaşacak"

Kısa süre içerisinde Pakistan Ofisi'nin de açılacağını dile getiren Özkaya, "AA tüm bölgelerde yerleşik yapılanmaya güçlü şekilde devam ediyor. Bundan sonra AA’nın haberleri ile hem bulunduğu ülkelerin yerli dillerinde hem de Türkçe olarak dünyada olup bitenleri ve Türkiye’nin gündemini tüm dünyaya ulaştırma noktasında önemli bir adım atmış olacağız. AA bu sayede küresel vizyonuna 100. yaşında ulaşacak.” ifadelerini kullandı.

AA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Türker Pirtini de AA'nın tüm dünyada gerçekleştirdiği yapılanmaların gurur verici olduğunu söyleyerek, "Pasifik bölgesinde özellikle de bölgenin en önemli ülkelerinden biri olan Malezya’da bu ofisimizin açılmasının hem bölge açısından hem de Türkiye açısından ciddi anlamda önemli olduğu kanaatindeyim. Bu noktada, bölgedeki ofislerimizin habercilik anlamında bölge medyasına büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Salih Demirkan ise "Anadolu Ajansı, Pasifik ve Latin Amerika’daki yeni atılımlarıyla haber ağını tüm dünyaya etkin bir şekilde yaymış oluyor. AA böylece 100. yıl vizyon hedeflerine bir adım daha yaklaşmıştır." diye konuştu.

100. yıl vizyonu ve dünyanın en etkili ajanslarından biri olma hedefleri doğrultusunda yayın yaptığı diller arasına Endonezceyi ve İspanyolcayı da ekleyerek 13 dilde haber sunan Anadolu Ajansı, Türkçenin yanı sıra İngilizce, Arapça, BHS (Boşnakça, Hırvatça, Sırpça), Rusça, Kürtçe, Farsça, Fransızca ve Arnavutça yayın yapıyor.

Kaynak: AA