Hükümlülere 'Girişimcilik' Kursu

Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında "Girişimcilik" eğitimi protokolü imzalandı.

Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kenan Ateş ve Karaman Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Korkmaz Peker, eski hükümlü ve denetimli serbestlik kapsamındaki kişiler için girişimcilik eğitimi ve hibe desteği protokolü imzaladı.

Peker, yaptığı açıklamada, eski hükümlülere kendi işini kurma fırsatı sunduklarını söyledi.

Bu kapsamda protokol imzaladıklarını belirten Peker, şunları kaydetti:

"İŞKUR ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğinde 'Girişimcilik' eğitimleri düzenlenecek. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar gerek İŞKUR tarafından gerekse de KOSGEB tarafından sağlanan kendi işini kurma hibe desteğine hak kazanabilecek. Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan başvuru sonrasında bütçe imkanları doğrultusunda kaynak tahsis edilmesi uygun görülen projelere vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katına kadar kurulacak iş yeri için gerekli olan giderleri kapsayan 'kuruluş desteği' İŞKUR tarafından verilecek. KOSGEB tarafından ise 50 bin liraya kadar destek verilebilecek."

Peker, eğitimin 09-12 Kasım tarihlerinde Karaman Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde düzenlenecegini ilerleyen tarihlerde talep olması halinde yeni eğitim programları düzenleneceğini aktardı.

Kaynak: AA