Germencik Belediyesi Çarıklar Mahallesi'nin Çehresini Değiştirdi

Germencik Belediyesi tarafından her mahallede bir proje kapsamında Çarıklar Mahallesi’ne yapılan Kuran Kursu, Okuma Evi ve Mahalle Meydanı törenle hizmete açıldı. Bir anda hem okuma evi, hem Kur’an kursu hem de modern bir köy meydanına kavuşan mahalle sakinleri Beleidye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür ettiler.

Germencik Belediyesi Çarıklar Mahallesi'nin Çehresini Değiştirdi
İki yıl önce Mahalle Muhtarı Hasan Koç ile birlikte Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı ziyaret ettiklerini ifade eden Çarıklar Mahalle Cami İmamı Ahmet Karasoy, “Mahalle meydanının durumunu arz ettik. Başkanımız Ümmet Akın, bizi kırmayıp gelip yerinde inceledi. Güzel bir eser bırakmak istediğini söylemişti. Hemen proje yaptırıp talimat vererek mahallemize çok güzel bir Kuran Kursu, okuma evi ve mahalle meydanı yapıldı” diyerek Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkür etti.

Çarıklar Mahallesine güzel bir hizmet kazandırdıkları için mutlu olduğunu ifade eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Çarıklar Mahallesinde Germencikli, Aydınlı hemşerilerimizin bakış açısını değiştirmek için bir proje başlattık. Buraya lojman yapalım diye bana teklif ettiklerinde daha geniş kapsamlı ve mahallenin çehresini değiştirecek bir proje yapalım dedim. Köylerdeki çarpık yapılaşmayı önlemek amacıyla bir adım atmak istedim. İyi ki gelip böyle bir talepte bulundular ve bizler de size böyle güzel bir tesis kazandırmış olduk. Bizim için köylülerin kıymeti ve önemi çok büyük. Köylülerimizin bakış açısını değiştirmeliyiz” diye konuştu.

“Okuma konusunda anne baba çocuklara örnek olmalı”

Türk milletinin uyanma zamanının geldiğini düşündüğünü ifade eden Başkan Akın, “Uyanmaya bir adım atarak herkesi uyandırma yolculuğuna çıktığımızı ifade etmek istiyorum. Bu Kuran Kursu ve okuma evine bakarak mahallede yeni ev yapan kişilerin bu tarz evler yapması istiyoruz. Çarıklar Mahallesinden anne, baba ve çocuklar bir araya gelip okuma yapmalarını istiyoruz. Çarıklar mahallesinden düzenli kitap okuma yolculuğu başlattık. Anne ve baba biz bilinciyle hareket etmeli. Ben de evimde ailemle birlikte düzenli bir şekilde kitap okuma saati uygulayacağım” dedi.

Konuşmaların ardından köyde yapılan hizmetler dualarla açıldı.

Açılış kurdelesi Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve davetliler ve köyün ileri gelenleri tarafından kesildi.

Açılış törenine Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Çarıklar Mahalle Muhtarı Hasan Koç, Germencik Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA