Sarıkeçili Yörükleri'nin Dönüşü Başladı

Konargöçer Yörük kültürünün son temsilcileri Sarıkeçili Yörükleri, yaz aylarını geçirdikleri yaylalardan İçel'deki sahil kesimlerine dönüşe geçti.

Yaz mevsimini Konya ve Karaman'daki yaylalarda geçiren Sarıkeçili Yörükleri, kış aylarında kalacakları İçel'in sahil kesimlerine dönmeye başladı.

Konargöçer kültürün son temsilcileri olan Sarıkeçili Yörükleri, nisan ayında gittikleri yaylalardan dönüşe geçti. Birçok eşyasını artık motorize araçlarda taşıyan Yörükler, kışı geçirecekleri İçel'in Silifke, Erdemli, Gülnar ve Aydıncık ilçelerine geldi.

Yörüklerin zorlu göç yolculuğuna beraberlerindeki hayvanları da eşlik etti.

Sarıkeçililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Bayram Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yörüklerin uzun yıllardır devam eden göçlerinin bu yıl da başladığını söyledi.

Konargöçer hayatın çeşitli sıkıntılara rağmen halen devam ettiğini aktaran Gök, Akdeniz Bölgesi'nde 150 civarında Sarıkeçili ailesi bulunduğunu bildirdi.

Bayram Gök, yaşam şartlarının her geçen yıl zorlaştığını vurgulayarak, artık yerleşik düzene geçmek istediklerini ifade etti.
Kaynak: AA