Altındağ'da Halk Kütüphanesi Açıldı

Altındağ Belediyesi tarafından Halk Kütüphanesi açıldı.

Altındağ Belediyesi, eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların hem kültürel mirasımızı öğrenmeleri hem de dünyadaki gelişmelerin farkında olması adına Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi açıldı. Beşikkaya Mahallesi’ndeki kütüphanenin açılışına çok sayıda davetli katıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı konuşmada içinde bulunduğumuz bu iletişim çağında bilgisayar teknolojisinin bütün evleri işgal ettiği dönemde daha fazla kütüphaneye ve kitaplarla daha fazla haşır neşir olmaya ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Tiryaki, bu kapsamda Altındağ’ın birçok mahallesinde kütüphane projelerinin devam ettiğini ve toplamda 20 kütüphane yapmayı hedeflediklerini söyledi.



"50 binin üzerinde gecekondu yıkıldı"

Altındağ’ın Türkiye’de en hızlı kabuk değiştiren bir ilçe olduğunu ifade eden Tiryaki, "Şuanda bu mahallede aynı zamanda büyük bir kültür merkezi de yapılıyor. Konferans salonlarıyla, spor salonlarıyla, parkları ve bahçeleriyle Altındağ hızla değişen bir yer. Emek harcıyoruz, emeğin karşılığında da böyle yerler çıkıyor ortaya" diye konuştu.

Altındağlı vatandaşlarla 10 yılı aşkın süredir çok yakın bir diyalog içerisinde olduklarını kaydeden Tiryaki, yapılan her şeyin vatandaşın desteği ile olduğunu ifade etti.

"Gecekonduları yıkmak, dönüştürmek kolay iş değil, buralardan benim başkan olduğumda araba bile geçmezdi. 50 binin üzerinde gecekondu yıkıldı. Vatandaş yapılan işlerin güzel olduğunu görürse kendisi destek veriyor. Eğer bugün Altındağ’da güzel işler oluyorsa, bütün samimiyetimle söylüyorum Altındağ’in güzel insanlarının dualarıyla oluyor" şeklinde konuştu.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise, kütüphanenin çok okuyucusunun olmasını temenni ederek, "Kütüphaneyi açmak yetmez, onu zenginleştiren içindeki kitaplar kadar okuyucu sayısının da fazla olmasıdır" dedi.

Çiçek, ayrıca Türkiye’nin olduğu gibi Ankara ilçeleri arasında en çok gelişen ilçenin Altındağ olduğunu vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Tiryaki protokole kitap armağan etti, sonrasında ise açılış kurdelesi kesilerek kütüphane gezildi. Açılışa Başkan Tiryaki’nin yanı sıra, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ankara AK Parti Milletvekili Emrullah İşler, Ankara AK Parti Milletvekili Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı.

Kütüphanede bir konferans salonu, okuma salonu, internet salonu, kitap ödünç verme bölümü, gençlik ve çocuk bölümü ile engelli vatandaşlara hizmet veren bölüm yer alıyor.
Kaynak: İHA