'Yaşama Yol Ver'meyi Öğrendiler

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve 112 Acil Komuta Merkezi görevlilerini çocuklarla buluşturdu.

'Yaşama Yol Ver'meyi Öğrendiler
Sağlık Bakanlığı tarafından 112 acil çağrı hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hayata geçirilen "Yaşama Yol Ver" projesine bu kez Adana Optimum AVM ev sahipliği yaptı.

Ambulans ve çeşitli araç gereçlerin görselleriyle ilgi çekici hale getirilerek kurulan stantta, Adana İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi görevlileri, aileleriyle birlikte alışverişe gelen çocukları, vakalara yetişmek için zamanla yarışan ambulansların trafikte karşılaştığı sıkıntılar hakkında bilgilendirdi.

Sağlık görevlileri, 112 Acil Çağrı Hattı’nın gereksiz aranması ve trafikte ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmemesi gibi hataların neden olduğu dramatik sonuçlara dikkati çektiler.

Acil sağlık hizmetlerinin nasıl yapıldığının da anlatıldığı etkinlikte, çocuklara acil yardıma ihtiyacı olan hastalarla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiğini içeren broşürler dağıtıldı. Eğitime katılan çocuklara, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan boyama kitabı ve şapka da hediye edildi.
Kaynak: İHA